om white hart danes
Hvem er vi?

Lidt om hvem vi er og hvad vi laver

om white hart danes
Hvem er vi?

Lidt om hvem vi er og hvad vi laver

White Hart Danes er en gruppe danske fodboldfans, som brænder for Tottenham Hotspur, det engelske Premier League-hold. Foreningen blev etableret i maj 2005 med base i København af en gruppe Tottenham-fans, som allerede havde mødtes fast for at se kampe. Der var dengang to primære barer i København, hvor Tottenham-fans mødtes. Den ene på Hovedbanegården, den anden på Falkonér Allé på Frederikberg. Der blev talt sammen og aftalt at danne en forening med henblik på at fremme fællesskabet om at være tilhænger af Tottenham Hotspur – uanset hvor i Danmark man ser kampe og hvor man kommer fra. Foreningens mål er at forene danske fans af Tottenham Hotspur og skabe et fællesskab, hvor vi kan dele vores passion, frustrationer, meninger og kærlighed til klubben. ’Danske fans’ omfatter også andre nationaliteter bosat i Danmark og danskere i udlandet. Alle er velkomne.
Navnet på foreningen, White Hart Danes, blev opfundet af grundlæggerne, fordi det rimer på White Hart Lane. Det var navnet på Tottenham Hotspur’s hjemmebane-stadion fra 1899 til 2017. I dag hedder stadion som bekendt Tottenham Hotspur Stadium, men dette nye stadion, der blev taget i brug i april 2019 ligger på næsten samme sted på High Road. Tæt ved findes stadig en sidegaden White Hart Lane, som fører til stationen af samme navn.
White Hart Danes organiserer begivenheder og møder for sine medlemmer, hvor det som primært handler om, at se Tottenham-kampe og heppe på hold og spillere sammen. Ud over hjemmesiden her er vi også aktive på sociale medieplatforme som Facebook og Instagram, hvor vi løbende deler billeder, videoer og opdateringer om både Tottenham og om de begivenheder, som vi arrangerer.
En af de vigtigste begivenheder, som White Hart Danes arrangerer hvert år, er klubbens to til tre årlige ture til London for at se en Tottenham-kamp live på White Hart Lane Stadium. Dette kan du læse mere om her. Derudover rejser medlemmer også ofte sammen og der kan WHD ofte være behjælpelig med at skaffe billetter, hvilket du kan læse mere om her. Det giver ofte gode oplevelser og en særlig følelse af samhørighed at rejse sammen til udekampe rundt om i Europa for at støtte Tottenham.
For mange medlemmer, både de ”passive” støtter og dem, der er aktive i at arrangere aktiviteter rækker kærligheden til Tottenham Hotspur også udenfor banen. De værdsætter holdets historie og kultur, hvilket fx ofte vises med traditionelle klub halstørklæder og trøjer til begivenhederne. En del White Hart Danes-medlemmer er ikke kun fans af holdet; de er også fodboldentusiaster, som regelmæssigt engagerer sig i ekspertanalyser og diskussioner om sporten. Dette hjælper gruppen med at være informeret og opdateret om de seneste udviklinger i fodbold.
White Hart Danes implementerer værdierne og ånden fra Tottenham Hotspur både på og udenfor banen. White Hart Danes er måske nok et relativt lille og tæt sammenholdt fællesskab af Tottenham Hotspur-supportere i Danmark. Men selvom gruppen primært består af danske statsborgere, byder vi enhver, som deler passionen for Tottenhamfra uanset, hvor i verden man kommer fra, velkommen. Vi betragter nemlig fodbold som et eksempel på, at man kan bringe mennesker sammen, uanset nationalitet, kultur, social baggrund eller sprog.

Om Bestyrelsen

Bestyrelsen vælges af WHD medlemmerne på den årlige generalforsamling. Bestyrelsens roller fordeles ved det første konstituerende bestyrelsesmøde efter GF.
Magnus Højer har været formand igennem flere år og Nadia Bjerregaard har været næstformand de sidste par år. Bjarke har været foreningens kasserer i mange, mange år og tager sig også bl.a. af håndteringen af vores sæsonkort.
Thomas har ligeledes været med i bestyrelsen i en del år og tager sig ikke mindst af at arrangere fællesturene.

I bestyrelsen modtager vi meget gerne forslag fra medlemmerne om, hvad de kunne tænke sig fanklubben skal have af aktiviteter. Man kan også sagtens deltage i det frivillige arbejde omkring vores aktiviteter. Med til dette hører også, at vi meget gerne hører fra medlemmer, som kunne tænke sig at have aktiviteter mere lokalt, ikke mindst hvis nogen vest for Storebælt har ønsker. Bestyrelsen vil gerne bakke op og hjælpe til, så vidt det er muligt.

Bjarke: “Jeg har mange gange forbandet at holde med Tottenham; men jeg blev forelsket i Osvaldos vanvidshold i 90’erne. Jeg er med i bestyrelsen fordi, jeg gerne vil bakke op om, at der er et dansk fællesskab for vores elskede klub. Jeg er kasserer og styrer økonomien samtidigt med, at jeg er glad for at hjælpe danske fans med at få billetter til stadion gennem vores sæsonkort.”
Mikkel “Jeg fik sympati for Tottenhams offensive fodbold i 90’erne og måtte efterhånden erkende, at jeg var blevet fan, da jeg holdt med dem selv da det et par sæsoner gik dårligt. At finde andre danske Tottenham-fans og med forskellige historier i fanklubben er inspirerende. Jeg hjælper for tiden til med at få den nye hjemmeside her op at køre.”

Informationer fra bestyrelsen:

BESTYRELSEN:

Formand Magnus Højer

Næstformand Nadia Bjerregaard

Kasserer Bjarke Højgaard

Medlem Karsten Højer Larsen

Medlem Thomas Christian Skov

Medlem Mikkel Erland Jensen

Medlem Johannes Baad Michelsen

Suppleant Toni Hansen Djurhuus

Suppleant Jacob Øxnebjerg