Spurs Vs. Manchester City

I en tid hvor det der foregår på banen er skubbet i baggrunden af rygter og diskussioner om hvem vi bør sørge for at købe inden transfervinduet smækker i onsdag nat, kommer her en udmærket mulighed for at se hvad de spillere vi allerede er i besiddelse af kan præstere netop nu. Opgaven hedder Manchester City og må forventes, ligesom vores første kamp, at blive en styrkeprøve mod et af de hold, der kommer til at blande sig i den absolutte top.

Af Stefan Christensen

Alligevel er jeg overbevist om, at vi får langt mere at skulle have sagt end vi endte med at formå i sæsonens sværeste kamp på Old Trafford, som vel traditionen tro var en gratis affære for os. Forklaring følger. Spurs: Sæsonens første startopstilling gav anledning til en række spørgsmål, som jeg i vidt omfang mener der blev svaret på i løbet af de 90 minutter.

For det første er Brad Friedel vores nye førstevalg mellem stængerne. Som Spurs-fan er man efterhånden lykkelig når bare målmanden kan gribe bolden og det lader den 40-årige veteran ikke til at have problemer med. I den bageste kæde skuffede Kyle Walker og spillede vel nærmest Corluka på holdet ved at blive skiftet ud i pausen. På midten var Livermore god i en halvleg og det lover godt i en sæson med masser af kampe. Spørgsmålet er om han bør bringes i de helt store kampe. Helt fremme viste Defoe desværre ikke at han er ”i den bedste form nogensinde” og lånet af Adebayor kan han vist ikke brokke sig over på baggrund af den indsats.

De mange ”nye” navne i startopstillingen mod United skyldtes dog ikke kun gode præstationer på træningsbanen, men i ligeså høj grad vores lange skadesliste inkluderende en forkælet kroat hvis hoved åbenbart ikke var samme sted som da han skrev en uhørt lang kontrakt. Selve skadesfronten er der ikke så meget nyt på udover at Modric altså vender tilbage i truppen. Om det er hans sidste kamp i Spurs-trøjen kan man så kun gisne om. Spørgsmålet er så om han er klar til at spille fra start og i lige så høj grad hvem der skal spille ved siden af ham. Huddlestone ville for et halvt år siden have været det oplagte valg, men han virkede godt nok tung i torsdags mod Hearts og det kan have åbnet for både Livermore og Kranjcar. Sidstnævnte er vel mest sandsynlig eftersom de to andre spillede det mest af kampen i torsdags, men en central midtbane med Modric og Kranjcar lyder godt nok offensivt i mine ører.

I forsvaret er Gallas og King stadig ude og overlader dermed CB pladserne til Dawson og Kaboul, der forhåbentlig har fået lidt gode tips til at dække ordentligt op inde i feltet. Crouch er ligeledes stadig ude med en påstået skade, men spørgsmålet er om vi har set ham i aktion for sidste gang. Vores eneste alternativ i angrebet er dermed Pavlyuchenko, der med en rystende indsats i torsdag umuligt kan starte inde mod City.

Weekendens modstander er ikke blot i besiddelse af en rig legeonkel, men derimod også en fysisk stab der kan få Harry og co. til at ose af misundelse. De har således kun De Jong ude med skade, hvilket naturligvis også må forventes at spare os for en del skader i løbet af kampen. Derimod har de forstærket sig siden afklapsningen af Swansea i form af Nasri der er hentet for 200 mio. kroner. Men han havde jo også et helt år tilbage af sin kontrakt så Mansour må siges at have vendt hver en penny i forbindelse med dette røverkøb. Det var også en anden dyrt indkøbt stjerne der strålede i sæsonens første kamp. Aguero skulle blot bruge en halv time på at score to og lave en assist. At også Dzeko er begyndt at komme i gang er ikke ligefrem en fordel for os, men vi kan jo sætte vores lidt til, at den billige baggrund har sin rolle i succesen for begge spillere.

I forhold til Citys første kamp skal vi nok ikke forvente de helt store ændringer i startopstillingen. Dog tror jeg godt vi kan regne med, at Clichy erstatter Kolarov for at stække Lennon i en direkte duel. Kolo Toure er stadig ude med dopingkarantæne og vi får dermed fornøjelsen af Lescott og Kompany når vi nærmer os målet. På midtbanen har både Barry og Milner imponeret i sæsonstarten og det er derfor tvivlsomt om Nasri springer direkte ind på holdet. Det forventes at han starter på bænken og kommer ind som joker på et senere tidspunkt afhængigt af kampens forløb. Troublemakers Balotelli og Tevez ventes ligeledes at starte på bænken.

Selve kampen kommer til at bliv en højspændt og tæt affære. Vi har historisk set et godt tag på City og spillede dem for præcis et år siden baglæns ud af White Hart Lane. Indrømmet de har fået nye spillere siden da, men med ”tabet” af Tevez er status tæt på quo i forhold til den kamp. Vi tabte godt nok returopgøret på Etihad, men der var vores sæson vel også kun et spørgsmål om teori pga. en række rystende resultater mod hold fra den nederste halvdel af ligaen. Jeg tror derfor som udgangspunkt ikke at et hold kommer til at tage det altoverskyggende initiativ i kampen. Det bliver en kamp der bølger frem og tilbage. En kamp som i høj grad vil blive afgjort af de to holds effektivitet foran de to mål. En disciplin vi bestemt ikke administrerede specielt godt på Old Trafford, bedst illustreret af vores to midterforsvarer og situationen hvor Lennon panikker en kæmpe chance væk.

Vigtigt bliver det dog også at få lukket ned for Citys kreative sjæle. Med al respekt så er Barry og Milner ikke typer der splitter et forsvar ad uden assistance fra Silva, Aguero og til dels Yaya Toure. Spørgsmålet er så hvem der skal sørge for at spillerne i smørhullet mellem forsvar og midtbane ikke bliver sat for meget i scene. Under normale omstændigheder ville Sandro være det naturlige valg og den der minder mest om ham er vel i grunden Livermore, der dog ikke overbeviste 100 % om sin berettigelse mod United. Jeg tror som tidligere nævnt på Kranjcar, udelukkende fordi han ikke spillede ret meget i torsdags. En anden nøgle til vores succes vil uden tvivl være Modrics distribution af bolde til vores to kanter. Der manglede i høj grad kvalitet i vores opsætning til kanterne i åbningskampen. Og så ville det nu være fantastisk hvis vores forreste havde en af den slags dage, som Defoe havde mod Wigan for halvandet års tid siden.

Bud på opstilling: Friedel, Corluka-Dawson-Kaboul-BAE, Lennon-Kranjcar-Modric-Bale, VDV-Defoe

Bud på resultat: 2-2, Bale og Van der Vaart scorer.