Wigan - Spurs

Sandhedens time nærmer sig! Det er ved at være tiden, hvor fårene skilles fra bukkene – hvor vinderfeltet udskilles og hvor hold i den anden ende af tabellen må indse, at sæsonen meget vel kan blive en overlevelseskamp.

 

Lad mig bare sætte en dramatisk ramme for weekendens kamp på DW Stadium. Vi står over for en helt typisk kamp for de stolte liljehvide. En ret upåagtet modstander uden store profiler.
The Latics (en forkortelse for Athletics) må givetvis indstille sig på, at vi skoven atter skal grønnes, før de ved, om de enten har sikret sig endnu en sæson i Premier League eller de er rykket ned.
En placering midt i rækken vil være en succes for klubbens fans, der i øvrigt kaldes ”Pie eaters”. Det var kun i allersidste runde sidste sæson, at klubben undgik nedrykning, og i den farezone kommer de til at befinde sig igen. Så ethvert point for tærtespiserne vil være af stor betydning.

For os er kampen en af dem, der bare skal vindes, hvis vi skal videre! Vi fik en skidt start på sæsonen med (forventelige) nederlag til de to Manchesterhold.
Siden er det gået fremad, og kampen mod The Scum From the Merseyside var en fryd for øjet (og for os, der møder Scousers på arbejde og skole!!) Situationen er den, at vi ligger midt i rækken med 4 kampe. Lader vi Everton-kampen tælle som tre point, er vi i top-5, og slår vi Wigan er vi således ved at etablere os som et tophold med 3 sejre i træk. 

Ser vi på kvaliteten af truppene, er der ingen tvivl om, at vi skal vinde kampen. Spiller for spiller er vi langt, langt bedre! Tidligere har vi dog haft problemer med at vinde netop disse must-wins, men det er min overbevisning, at vi i år har den bedste og mest harmoniske trup i årevis, og jeg tror bestemt, at vi slår Wigan overbevisende!
Hvad er så baggrunden for optimismen: Stabil keeper, der udstråler ro og tillid. En backkæde, der virker. En central midtbane med meget stor teknisk kvalitet og arbejdsrate. Top-klasse wings og to ditto angribere, der begge scorer mål. Læg dertil højt kvalificerede indskiftere.
 

Har Wigan så slet intet at byde på? Jo, der er da den argentinske angriber Franco di Santo, der kom til klubben sidste år. Han scorede et sølle mål hele sidste sæson, mens han i år allerede har nettet 3 gange. Han må udpeges som den største trussel. Han er 193 cm høj, og King/Kaboul/Bassong skal være opmærksomme ved indlæg og dødbolde.

Wigan døjer ligesom os med flere skader. Således er redningsmanden fra den afgørende kamp sidste år, angriberen Rodallega, ude med skade, og det samme gælder flere andre spillere.


Hos os er skadessituationen ved at lysne en smule. Sandro meldes klar, og må helt sikkert starte på bænken. Lennon, Pav og Krancjar er ude, og Gallas samt Lennon er yderst tvivlsomme. Vigtige Ekotto har været syg, og er måske ikke klar endnu. Til gengæld er Vaart klar. Jeg forventer, at vi går på banen med en 4-4-2, hvor udgangspunktet er en klar offensiv. Det er det, vi kan, og det vi skal!
 

Opstillingen kan se således ud: Friedel; Walker, King, Kaboul, Corluka; Vaart, Parker, Modric, Bale; Defoe og Adebayor. Corluka eller måske Bassong ind som venstre back , og så Rafa ind på Lennons plads. Parker bevarer naturligvis sin stamplads, og det samme gør Modric. På toppen skal Defoe og Adebayor bare fortsætte deres gode takter, og så scorer vi mindst to mål. Resultatet: 2-0 til Spurs.
 

COYS!!