Tottenham-West Bromwich Albion

Rigtig godt nytår til alle jer Spurs fans rundt om i landet (og udlandet). Det er en travl tid på fodbold fronten, og allerede om to dage går det igen løs for Tottenham, der tager i mod West Bromwich Albion. Denne kamp udgør starten på tre "overkommelige" hjemmekampe i ligaen, og som for alvor vil vise, om Spurs skal tages seriøs som mesterskabskandidat, eller om historien vil gentage sig og det endnu engang bliver lige ved og næsten.

Hvor står vi

Først og fremmest en kort status. Tottenham har spillet 18 ud af 38 kampe i Premier League i denne sæson, og når efter WBA kampen halvvejs mærket. Spurs har allerede erhvervet 39 point, og kan således nå op på 42 point før anden halvdel af sæsonen skydes i gang. Tottenham har allerede spillet 10 udekampe, som har givet imponerende 20 point. Tottenham har derfor stadig 11 hjemmekampe at se fremt til og kun 9 udekampe.
Selvom det umiddelbart kan ses som et tilbagetog, at kampen mod Swansea ikke blev vundet, synes der derfor trods alt alligevel at være grund til optimisme. Selvom ligaen i højere grad end tidligere sæsoner er opdelt i en top og en bund, er det alligevel en ganske uforudsigelig liga. Alle hold mister point - Manchester United tabte sensationelt til Blackburn på eget græs, og senest Manchester City, der snublede ude mod Sunderland. Vi kan derfor imødese en fantastisk anden halvsæson, der efter min bedste vurdering kan give Spurs alt fra mesterskabet til en plads som nummer 6. Tottenham er er i en god position, og kan med tre gode hjemmekampe i træk virkelig trække fra det øvrige felt af medaljebejlere.

West Bromwich Albion

Tirsdagens gæster kommer fra den tvivlsomme del af Birmingham og er en klub, der gennem flere sæsoner, har været elevatorhold mellem Premier League og Championship. Men under manager, Roy Hodgson, er det lykkes holdet at finde et stabilt niveau, og ligner et hold der ikke umiddelbart behøver at frygte nedrykning. Klubben besidder ikke de store stjerner, men Hodgson har på bemærkelsesværdig vis formået at få det absolut bedste ud af spillere som Chris Brunt, Jerome Thomas, Paul Scharner, Shane Long og Peter Odenwingie. Alle spillere der formodentligt ikke ville få mange minutter i en Spurs trøje, men som til gengæld holder godt sammen på det stærke kollektiv i WBA.

Tottenham vandt som bekendt tidligere på sæsonen over WBA på The Hawthorns med 3-1, men dem som så kampen, vil kunne bevidne, at den kamp sagtens kunne have endt uafgjort. Og så skal det desuden nævnes, at WBA i denne sæson faktisk har været bedre på udebane, hvor klubben allerede har hentet fire sejre, hvor den mest imponerende var 3-2 sejren på St. James Park over Newcastle.

Konklusionen er derfor, at Tottenham skal op mod et hold med et hårdsarbejdende kollektiv, der er i stand til at hente point på fremmed græs.

Det har indtil i dag været en god juleperiode for WBA, der kort før Jul besejrede Newcatsle og som 2. Juledag fik et enkelt point mod de nyrige fra Manchester City. WBA har dog her til eftermiddag tabt 0-1 hjemme mod Everton, og har kun to dages hvile inden det går løs på White Hart Lane. Det vil være lidt af et knæk i selvtilliden, ligesom der er kort tid til at få hvilet benene inden næste kamp. Tilmed med midtbaneslideren, Chris Brunt, udskiftet med en skade kort før slut mod Everton, hvilket gør ham tvivlsom til opgøret i London.

Tottenham

Med to svære udekampe mellem Jul og Nytår samt en svær hjemmekamp mod Chelsea før Jul, har pointhøsten indtil videre været OK for for Spurs. En sejr på tirsdag over WBA til gøre den samlede pointhørt i en travl periode fuldt tilfredsstillende, da man stadig vil være i kontakt med førerholdene.

Spurs har været flyvende i denne sæson, hvilket understreges af den mange hentede point og det faktum, at mange "football-pundits" omtaler Spurs som det mest underholdene hold i ligaen. Nytårsdag så man dog, at træerne ikke gror ind i himmelen. Godt nok spillede Swansea en rigtig god kamp, men der var træthed at spore hos Spurs. Parker og Van der Vaart måtte begge skiftes ud og Bale lignede en, der godt snart kan trænge til en pause. Det er derfor heldigt, at næste weekend byder på FA Cup hjemme mod Cheltenham. Der vil efter tirsdagens kamp være mulighed for, at holdets bærende spillere kan holde 8 dages pause, inden det går løs mod Everton onsdag den 11. januar. Hvorvidt Redknapp har alle sine favoritter klar til kampen mod WBA vil vise sig, men mon ikke det ligger i baghovedet på ham og spillerne, at der kommer en friweekend lige om hjørnet.

Faktum er dog, at presset ligger på Spurs, og forventningen er helt klart en sejr på tirsdag. Og det bliver interessant at iagttage, hvorledes truppen responderer på dette pres. Det er altid svært når man kun kan skuffe, og det skal truppen kunne bære.

Hvem der stilles med på tirsdag er ikke let at gætte i skrivende stund. Målmandsposten giver sig selv, men i forsvaret kan King komme tilbage. Og med den ro han tilfører, ser dette sandsynligt ud. Om det så bliver Gallas eller Kaboul, der skal vige pladsen er et åbent spørgsmål. Personligt er jeg ikke vild med "to gamle" i centerforsvaret, og synes Kaboul har gjort det godt sammen med både King og Gallas. På midtbanen er Parker tvivlsom. Dette kan åbne for en central midtbane med Sandro og Modric. Men hvem skal så spille på højre fløj? Det kunne blive Bale, Krancjar, Pienaar eller måske endda Van der Vaart. I angrebet kunne det tænkes, at Defoe får muligheden, da Van der Vaart snart må have en pause. Godt nok er han en vigtig spiller, men der skal tages hensyn til, at sæsonen er lang.

Kampen

Det bliver en kamp med Tottenham i førersædet, og hvor WBA sandsynligvis vil forsøge at undgå at komme bagud tidligt i kampen. Et tidligt mål til Tottenham kan starte et festfyrværkeri på White Hart Lane, mens en manglede scoring i første halvleg kan give mere selvtillid til WBA, og dermed åbne kampen noget mere.
Som nævnt har WBA en dag mindre til at hvile efter sidste kamp. Det kan blive afgørende - især i den sidste tredjedel af kampen og kan desuden gøre det sværere for WBA at gøre det til en kamp på fysikken.

Bud på opstilling:

Friedel, Walker, King, Kaboul, Ekotto, Pienaar, Modric, Sandro, Bale, Defoe, Adebayor.

Resultat:

1-0 til Tottenham.