Tottenham-Stoke

Stoke vandt Liga Cuppen i 1972

Skuffelse, irritation, ydmygelse og bristede forhåbninger. Det beskriver vel i hovedtræk de fleste Tottenham tilhængeres tirsdag aften efter kampen mod Real Madrid. En velkendt følelse når man har været fan af Spurs gennem længere tid og som får en til at ønske, at man ikke bekymrer sig om det…men det gør man!

Slaget i Madrid blev tabt på den mest irriterende måde, og kun de allerstørste jubeloptimister tror på, at Tottenham går videre i Champions League. Derfor skal fokus nu rettes mod Premier League, og på den fjerdeplads, der trods alt stadig er mulighed for at opnå.
 
På lørdag indledes ”business enden” af Premier League hvor Stoke City kommer en tur forbi White Hart Lane. En total kontrast til Real Madrid. Et hold uden teknisk dygtige spillere, men til gengæld et hold med fysikken i orden, der formår at vinde kampe ved at ødelægge kampen fuldstændigt! Det er ikke altid kønt, men det virker.
 
Stoke City:
Stoke er en af de gode gamle klubber i Britisk fodbold. Klubben af de fleste danskere kendt fra 1970´erne og 1980´erne, hvor de regelmæssigt var på skærmen i forbindelse med Sportslørdag. Stoke er ikke kendt for en glorværdig storhedstid, og har da heller aldrig været placeret højere end 4. pladsen, som klubben erhvervede tilbage i 1936 og 1947. I nye tid (altså i 1970´erne) har klubben opnået to femtepladser, hvilket var i 1974 og 1975. I det hel taget er starten af 1970´erne klubbens eneste reelle ”storhedstid”, hvor det også lykkes klubben at vinde deres eneste store trofæ, da man hjemførte Liga Cuppen i 1972. Billedet viser i øvrigt den succes for snart 40 år siden.
 
I 1985 rykkede Stoke ud af det fineste engelske selskab, og tilbragte lidt over 20 år i det næstbedste selskab. I midten af 1990´erne skiftede Stoke deres gamle stadion, Victoria Ground ud til fordel for Britannia Stadium. I 2008 lykkes de så endelig klubben at komme tilbage til den bedste engelske række, hvor de har været midterhold de første to sæsoner.
 
Også i denne sæson ser Stoke ud til at ende ca. midt i Premier League. Det er på mange måder et hold hvor kollektivet er stjernen, og hvor man overlever på fight, fysik, lange indkast og dødbolde. Under træner Tony Pulis har holdet fået den fornødne balance, og kan på en god dag drille de fleste hold. På udebane har de dog ikke været særlig imponerende, og holdet har da også kun hentet 10 point på fremmed græs. Kun Wolverhampton har en ringere udebane statistisk!
Det har været det generelle problem for Stoke, at de henter for lidt på udebane siden genkomsten til Premier League, men de fik faktisk alle tre point sidst de besøgte White Hart Lane.
 
Tottenham:
Efter blamagen i Madrid er kampen om fjerdepladsen for alvor sat ind. Tottenham har formået at smide 9 point væk mod de fire nederste i den aktuelle liga tabel, og har gjort det svært for sig selv i kampen om tilbagevenden til Champions League i næste sæson. Det er vel efterhånden sidste chance, hvis den mulighed skal holdes i live.
 
Det store spørgsmål må være, hvordan truppen har det efter i tirsdags. Der har været rapporteret interne problemer omkring Lennon, Crouch og Van der Vaart og Redknapp har en stor opgave med at samle stumperne op. Det kan ultimativt gå to veje den sidste halvanden måned i sæsonen. Spurs kan måske finde noget af det frem, der efter Portsmouth kampen i fjor, sikrede fjerdepladsen. Eller det kan ende med totalt kollaps, hvor Liverpool ender med at nappe 5. pladsen. Der er naturligvis også den bløde mellemvej, hvor sæsonen kan være uinteressant om et par kampe.
 
På skadesfronten ser det ligeledes lidt broget ud for Harry Redknapp. Begge højre backs er ude til lørdagens kamp, mens Gallas er tvivlsom i centerforsvaret. Dermed kan pladsen som højre back blive et problem at besætte. Kaboul er fortsat tvivlsom og har ikke spillet længe, så måske Jermaine Jenas kan være løsningen.
 
På midtbanen er Huddlestone tvivlsom og Palacios er definitivt ude. Det kan derfor blive Sandro og Modric igen, som det var det i Madrid. På fløjene er der håb for både Bale og Lennon. Om der blive plads til ”problembarnet” Van der Vaart bliver lidt interessant.
 
I angrebet tyder meget på Peter Crouch, da han dels må være frisk efter en kort optræden i tirsdags, og fordi han kan hjælpe til i defensiven mod lange indkast og på dødbolde i øvrigt. Defoe kan ikke score på en stripbar i øjeblikket, og han trænger i den grad til selvtillid. Om det bliver ham eller Pavlyuchenko må tiden vise.
 
Kampen:
Presset er i den grad på Tottenham! Kampen SKAL vindes. Stoke vil sandsynligvis stille sig tilfreds med et point. Stokes næste kamp er FA Cup semifinalen på Wembley, hvilket kan spille ind på deres lyst til at ”gå hårdt til værks”. Tottenhams næste kamp er onsdag mod Real Madrid! En kamp som spillerne nok ikke for alvor tror på de kan vinde med fire overskydende mål. Tottenhams sult efter en sejr bør således være størst!
 
Det vil blive en kamp som Spurs dominerer. Spørgsmålet bliver, om Spurs kan få tempo og fremdrift nok i offensiven. Det var i høj grad problemet i Wigan. Men nu er der jo ikke helt så meget Champions League at tænke på, så det kan måske gøre lidt ekstra.
 
Opstilling:
Gomes, Jenas, Dawson, Bassong, Ekotto, Lennon, Modric, Sandro, Bale, Crouch, Defoe
 
Resultat: 1-0