Tottenham - Manchester United

White Hart Lane, søndag d. 16. januar kl 17.10.

På søndag vil de fleste fodboldelskeres øjne igen være vendt mod N17 og 90 minutters fodbold på White Hart Lane – Topopgør i den engelske liga –Spurs vs. ManUre.
Selve kampen kan for den neutrale iagttager kun vække forventningens glæde – en offensiv og kreativ (og til tider naiv) udfordrer spækket med seervenlige profiler, på hjemmebane mod ligaens ubesejrede førerhold. Et førerhold der ikke har spillet prangende, men alligevel har formået at placere sig sikkert på toppen!
Bliver det dagen, hvor spændingen bliver lidt større i toppen – pt. har United hhv. 2 point og 2 kampe i hånden i forhold til City og 4 point og 1 kamp i forhold til theARS)
 

Det er en kamp, hvor mit Tottenham-hjerte siger at alt andet end et nederlag vil være overraskende – baseret på mine erfaringer. Jeg har så mangle nærdøds-oplevelser fra lige netop disse opgør – September 2001, vi fører 3-0 til halvleg – målene scoret af Richards, Ferdinand og Ziege bliver i 2. halvleg vendt til et ydmygende 3-5 resultat, hvor selv Laurent Blanc får scoret – målet til 3-5 blev i øvrigt sat ind af vores nye træningskammerat David Beckham!
Næste highlight er selvfølgelig – The goal that never was – Mendes’ scoring/Carrolls drop på Old Trafford – min kammerat kan stadig underholde med historien om, hvordan der gik 1 time, før jeg var i stand til begive mig ud på køreturen hjem – selvsamme kammerat (som selvfølgelig er United-fan) havde også fornøjelsen af at se efterårets opgør på Old Trafford sammen med mig, og mente da ikke at Nani gjorde noget forkert…… men regler og etik er jo ikke helt det samme.
Den første oplevelse var jo ”same old Tottenham” hvorimod de 2 sidstnævnte havde dommeren som hovedrolle-indehaveren – og efter at have set United mod Liverpool i weekenden, er jeg da glad for at vi ikke skal have Howard Webb som dommer igen! Det er ifølge mine efterretninger Mike Dean – her er vandene lidt mere delte – vi fik målet mod Fulham i denne sæson, men jeg tvivler stadig på at det Gomes gjorde mod Ramires i Chelsea var blevet dømt som straffe på Old Trafford!

United er det sidste hold fra ”The Big Four” som vi ikke har fået de negative tendenser imod, Liverpool, Chelsea og senest Arsenal har vi fået sejre imod, men United har stadigvæk taget på os. Så det mest historikken, der får mig til at tvivle på succes i weekendens kamp. Fordi hvis jeg kigger på de to hold, er det egentlig kun i centerforsvaret og hos Rooney/Berbatov vi ikke er mindst ligeså godt besat. Men det er måske lige netop her kernen i Uniteds succes ligger – Vidic og Ferdinand lukker ikke mange mål ind – Vidic har til tider nærmest en skræmmende styrke og Ferdinand er desværre på vej mod topformen igen – sammenholdt med effektivitet i front (ved godt Rooney ikke har scoret så meget i år) betyder det, at de har vundet en del kampe i år, hvor de har spillet direkte dårligt det meste af tiden – udekampen mod WBA som det seneste eksempel.

På søndag må United kun undvære de langtidsskadede O’Shea, Hargreaves og Valencia. Jeg tror desværre ikke de er så flinke at stille med Neville på højreback – tværtimod bliver det sikkert med Da Silva og Evra på backpladserne, hvilket vil betyder at Bale og Lennon for engangsskyld er matchet på hurtigheden – derfor tror jeg ikke at vi skal spille med Pav eller Chrouch på toppen, da indlæggene ikke vil komme fra baglinjen og så er det svært at se dem vinde duellerne mod Vidic og Ferdinand med ryggen til mål. Derimod kunne Defoe true dem på hurtigheden, således at vi kan give plads til offensive ryk fra vores midtbane.

Får vi skabt plads imellem deres kæder tror jeg nemlig at vi kan få et spillemæssigt overtag, men bliver det igen en kamp, hvor spillet bliver presset sammen på meget lidt plads, kan jeg godt være bekymret for, om vi kan skabe nok til at gøre deres forsvar usikkert!.
I forsvaret håber jeg at vi stiller med Gallas og Dawson, Kabouls manglende rutine og deraf følgende fejlbeslutninger kan have fatale konsekvenser. På midtbanen står det eneste valg mellem Palacios og Jenas. Vælger vi at spille med Defoe går pladsen til Palacios, fordi så skal han være der som gardering når resten af midtbanen går i offensiven – bliver det med Pav eller Chrouch vælger jeg Jenas, da han har et højere spillemæssigt niveau.

Forventet opstilling (håber ikke jeg har overset en skade eller lignende?):

Gomes, BAE-Dawson-Gallas-Hutton, Bale-Palacios-Modric-Lennon, VdV, Defoe

Resultat: 3-2, 2xDefoe og Dawson

COYS