Tottenham-Arsenal

Van der Vaart mod Arsenal

Spurs-Arsenal

Efter en uge med den forventede Champions League exit (kunne dog godt have været mere ærefuld!), et forsøg på at få ”Yid-udtrykket” forbudt på stadions (nej det skal ikke diskuteres her!), fornemmer undertegnede at vi går mod lysere tider – ikke kun vejr-mæssigt, personligt tror jeg på følgende 3-trins-raket: 1. en Liverpool-udligning i 102. minut – tjek, 2. Bale bliver kåret til årets spiller – tjek, 3. En 3-1 sejr over vores rivaler, der skyder os tilbage i kampen om champions league-pladsen samt endegyldig fjerner enhver risiko for en titel til Scum! – please tjek!!! 
Historien (ukritisk hugget fra Lasse Sand)
I snart 100 år har de to klubber rivaliseret både på og udenfor banen, da det jo, som nogen vil vide, var i 1913, at Arsenal flyttede fra deres oprindelige lokation i Woolwich syd for London til N5 i det nordlige London. Arsenal FC blev stiftet i 1886, fire år efter Tottenham. De spillede deres første kamp på en mark med en åben kloak løbende midt gennem marken. Nogle vil mene, at stanken fra kloakken stadig hænger ved den dag i dag, og gøres stadig til genstand for drillerier mellem fansene.

Men hvorfor flyttede de til Nordlondon? Det var en kreativ ejendomsmægler ved navn Henry Norris der i 1913 havde en drøm om at udfordre de nordengelske klubbers dominans i starten af det 20. århundrede ved at skabe en storklub i London. Hans ide var således, at fusionere Woolwich Arsenal med Fulham (som jo også ligger syd for Themsen), hvor han oprindeligt havde tænkt sig at den nye klub skulle holde til. Hans forslag blev imidlertid blokeret af den daværende Liga, hvorefter Sir Henry kappede sine forbindelser til Fulham. Han kastede i stedet sin kærlighed på de åbne og ledige områder ved Highbury, hvor han besluttede at flytte Arsenal til. De allerede etablerede klubber i området, Tottenham og Clapton Orient protesterede voldsomt mod dette til Ligaen, der dog endte med at bakke Sir Henry op. Dermed var grunden til en lang og bitter strid grundlagt.

Men det skulle blive værre! Da Ligaen i 1915 lukkede som følge af Verdenskrigen, sluttede Spurs sidst i tabellen. Arsenal sluttede samme år som nr. 6 i den næstbedste række. Da fodboldturneringen skulle genoptages i 1919, blev det besluttet at udvide den bedste række med 2 hold. Spørgsmålet var bare om de to ekstra skulle tages blandt de to sidste i den bedste række eller nummer 3 og 4 i den næstbedste række. Det blev først besluttet at de to nederste hold Chelsea og Tottenham skule forblive i den bedste række, men Sir Henry ville det anderledes. Det står ikke helt klart hvad der præcis skete, men ved Sir Henrys mellemkomst blev det på mærkværdig vis besluttet, at Tottenham skulle rykke ned og at Arsenal (som nummer 6 i den næstbedste række!!) skulle rykkes op. Arsenal har ikke været ude af den bedste række siden 1919, og denne del af historien er aldrig blevet glemt af Tottenham og fansene.

Sir Henry blev i øvrigt udelukket for al fodbold på livstid, da han i 1929 blev snuppet i korruption og illegale fodboldforretninger. 10 år for sent.

Ja, boring cheating Arsenal – tiden er kommet hvor Nord-london bliver erobret tilbage!
 Selve kampen:
Med en sejr i onsdagens kamp kan vi pludselig stå med en sæson, hvor vi har slået Scum både ude og hjemme! Meget afhænger dog af, om vi starter kampen lige så håbløst som i efterårets udekamp, hvor vi snildt kunne have været bagud med mere end 2-0. But the rest is history.
Jeg har en god fornemmelse omkring kampen – hvis tændingen er der fra første minut – der var ikke meget fantasi i Arsenals spil i søndags – og de formåede ikke engang at fastholde den heldige føring, da de endelig fik den – dette vel at mærke mod et Liverpool-hold, hvor Carroll allerede var gået fra banen og man havde spillet stort set hele kampen med to unge og uerfarne back!.
Eneste negative ved onsdagens kamp kan blive at Eboue lavede straffespark og måske ikke får genvalg – havde nemlig glædet mig til duellen mellem ham og Bale!
Ellers håber jeg at vi stiller med en veloplagt Van der Vaart, der også støtter på midtbanen, således at vi ikke kommer i undertal centralt.
Begge hold er i næsten stærkeste opstilling – hvis man fraregner de to holds langtids-skader (King, Woodgate og Vermaelen) – personligt har jeg ikke Hutton, Pienaar og Palacios i vores stærkeste opstilling – der er King og Woodgate desværre efterhånden heller ikke.
Foran Van der Vaart håber jeg på Crouch – Arsenals centrale forsvar er skrøbeligt, det burde være guf for vores ”lang-tynd-ting”
Ellers bliver det en holdopstilling uden overraskelser fra min side, hvor Huddlestone fortsætte sammen med Modric og forhåbentligt er både Lennon og Bale klar.
Spiller for spiller har vi ikke noget at være bekymret for på de fleste pladser – dog er vores angribere generelt ikke særligt skarpe i denne sæson, og det er nødvendigt på onsdag!
Jeg tror som sagt på en 3-1 til Spurs, målene scoret af Van der Vaart, Dawson og Bale
Holdopstilling Tottenham(4-4-1-1): Gomes, BAE-Dawson-Gallas-Corluka, Bale-Huddlestone-Modric-Lennon, Van der Vaart, Crouch
Arsenal – Key players: Van Persie – har en irriterende tendens til altid at være farlig mod os, Fabregas – Er desværre en klassespille, men håber hans middelmådige periode fortsætter mod os – virker humørforladt. Nasri: en spiller der kan afgøre kampe og altid farlig foran mål!
 
COYS