Sunderland-Tottenham

Efter en midtuge med en lille fodbold-bøvs i form af landskamp-trille-bold mellem Danmark og England, er spændingskurven igen stigende i form af en tur til Stadium of Light inden tirsdagens opgør i Milan.

Onsdagens landskamp kunne ikke få min sønderjyske puls synderlig meget over hvilepuls-stadiet, og det eneste nævneværdige fra kampen IMO er Bents tap-in, der fik mig til at smile ved tanken om, at Villas million-panik i transfer-vinduet har bevirket, at det ikke gentager sig på lørdag.

Men selv uden Bent rummer lørdagens kampe masser af udfordringer – de fleste skabt af endnu en stribe af skader i vores egen trup (i skrivende stund Van der Vaart, Modric og Bale, samt en tvivlsom Crouch) – heldigvis har Sunderland valgt også at byde ind med en række skader (Cattermole, Wellbeck og Michael Turner), så måske er der håb alligevel?!

Den omvendte kamp endte på uforklarlig vis 1-1, det var en kamp vi totalt dominerede, og personligt troede jeg også den var vundet, da vi langt om længe fik scoret til 1-1, men et forsvars black-out hos Kaboul og Gallas gav Sunderland den ene chance, de havde behov for!

Sunderland har tabt de sidste to kampe og har virkelig behov for at vise noget, hvis de vil holde trit med først og fremmest Liverpool i kampen om 6. pladsen og i mindre grad med os på 5. pladsen.
Omvendt har vi ikke råd til at tabe efter at Liverpool i weekenden hjalp os tilbage på pointhøjde med Chelsea. Så for begge klubber burde tændingen være i top!

Personligt tror jeg på vores chance, fordi Sunderland er efter en god start blevet ramt på deres manglende bredde – salg af Bent sammenfaldende med en skade til Wellbeck har efterladt en offensiv, der reelt set kun består af Gyan – suppleret af den nytilkomne ”playmaker” Sessegnong (mener stadig at Frazier Campbell er skadet?) begge to er efter min mening overkommelige opgaver for både Dawson og Gallas.

På midtbanen har vi en kæmpe fordel i den manglende Cattermole – i lørdagens udgaver med Richardson, Henderson og en stadig lidt rusten Muntari virkede de ikke helt så fysisk skræmmende. Det ville have været et slaraffenland for en Modric i hopla – men jeg tror på at Lennon og Pienaar har teknik og fart til at sætte trumf på – suppleret af hårdt arbejdet fra Jenas og Palacios.

Forsvaret hos Sunderland bestod i lørdags af mini-Ferdinand, Mensah og Bramble med Bardsley og Onouha på backpladserne – igen kommer vi til at savne småspil fra Modric og VdV, men mon ikke dette bliver kampen, hvor det langt om længe lykkes for Defoe at komme på den rigtige side af off-siden og alligevel løbe fra forsvaret – jeg siger JA.

Dvs. en modstander hvor jeg mener vi er bedre på alle pladser – og største udfordring bliver derfor at bevare fokus! Hvis vi laver den klassiske Tottenham-start uden tænding de første 20 minutter er jeg bekymret – men er vi klar fra start, bliver det en kamp, hvor vi stille og roligt får mere og mere kontrol over kampen og i løbet af 2. halvleg laver vi først en kasse på et gennemspillet angreb med en stikning i dybden til Defoe, for at lukke kampen med mål nummer 2 i slutfasen på en kontra-scoring af Lennon.
Et kludemål til Sunderland i overtiden kan ikke rokke ved en fortjent sejr til drengene.

Forventet opstilling:

Gomes – BAE,Dawson,Gallas,Corluka – Pienaar,Palacios,Jenas,Lennon – PAV,Defoe

Pav er foretrukket pga en småskadet Crouch der spares til Milan-kampen!

Resultat: 2-1, Defoe (62), Lennon(86)