Stoke - Tottenham

Efter weekends imponerende og ganske fortjente storsejr over det tidligere storhold Liverpool, er det nu tid til første opgave i den lille pokalturnering, Carling Cuppen.

Modstanderen er Stoke F.C,  der i sidste måned forstærkede sig med Woodgate, Palacios og Crouch.
For The Potters er Carling Cuppen nok den bedste chance for at opnå europæisk fodbold næste sæson, og mon ikke Tony Pulis´ mænd vil stille med det bedst mulige hold?
 
Stoke:
 Klubben har i år investeret ikke mindre end 22 millioner pund i nye spillere, hvoraf tre af dem altså kom fra Spurs.  Woodgate skiftede på en fri transfer, da Redknapp og Levy ikke turde forlængede med den notoriske sick-note. Woody er dog startet flot i Stoke (selvom han scorede i eget net forleden), og kan han holde sig skadesfri, er der ingen tvivl om, at Stoke har gjort et kup.
Stoke er nu i gang med den fjerde sæson i den bedste række siden oprykningen i maj 2008.
Sidste sæson endte hæderligt for klubben, der med 7 point ned til stregen endte på en 14. plads. Til gengæld nåede de frem til finalen i FA-cuppen, som de godt nok tabte knebent til Manchester City, men sølvmedaljer i den turnering kan jo ofte byttes til Europa League, og det er netop, hvad der skete for The Potters.
Sæsonen har indtil nu været lidt af rutchebane for Stoke. De startede ligaen godt med uafgjort mod Chelsea, de har slået Liverpool hjemme – og så fik de en ordentlig røvfuld af Sunderland i weekenden. 4-0 ude og en rasende manager, Tony Pulis, der har krævet en trodsreaktion fra spillerne i morgen.
De kommende 9 dage byder på hårde opgaver for Pulis´ mænd: I morgen os, på lørdag Manu og på næste torsdag Besiktas – alle tre kampe hjemme på Brittania Stadium. Om Pulis vælger at satse stort på en sejr i Carling Cuppen og derfor kaster netop skadesfrie spillere på banen er et stort spørgsmål.  Det er nøglespillere som Rory Delap, Etherington, Wilson og ikke mindst Crouch.
  
Spurs:
 Moralen må være tårnhøj i Totteham i disse dage. Ikke alene lammetævede vi en af de direkte modstandere i kampen om top-4 – vi gjorde det også med smukt, sammenhængende og modigt angrebsspil! Det var smukt, det var dejligt – det var Audere Est Facere!
Det, der sprang mig i øjnene ,var især hvordan Adebayor tilsyneladende har dannet et smukt partnerskab med Defoe. Jeg tror, Adebayors tilstedeværelse på en måde virker beroligende på Defoe; nu ved han, at der en, der nok skal score en masse mål. Det hele afhænger ikke mere af Defoes instinkt og dagsform. Presset ser ud til at være løftet af Defoes smalle skuldre – og han er blomstret op. Hans mål forleden var smukt – et rigtigt Defoe-mål!
Så var det fantastisk at se, hvor rolig og elegant Adebayor er! Han har overblik, fart, teknik, og så er han iskold foran mål. Han bliver en kæmpe gevinst for holdet, og Levy kan roligt finde pungen frem og købe ham fri!
I forsvaret fik vi endnu engang Kings betydning at se; der er en anderledes ro, når han er med. Vi så også, hvordan Walker efterhånden ligner en spejling af Ekotto: Kølig, modig og boldsikker. Med de unge backs ser også de to pladser ud til at være dækket godt ind de næste sæsoner.
Vi fik set, at Modric stadig både kan og vil spille fodbold. Sikken et mål og sikken en jubel, da han scorede det, der kan blive årets mål i Premier League. Endelig vil jeg fremhæve, at Vaart skal passe på sin plads! Kranjcar ser virkelig stærk ud, og jeg forstod ikke helt, at han skulle tages ud.
 
Kampen:
 Vi stiller formentlig op med mange spillere fra B-kæden: Gomes, Corluka, Livermore, Townsend, Gio, Pavlyochenko, Falgue og Kane kan alle komme i spil i morgen.
Hvis vi stiller med overvejende B-spillere, der godt nok er absolut dygtige spillere, og Stoke samtidig kommer med Palacios, Delap og Crouch, kan vi godt få problemer. Jeg tør simpelthen ikke gætte på resultatet – og jeg vil heller ikke græde voldsomt, hvis vi ryger ud. Vi bør anse turneringen for at være en reserve-cup og derfor stille med reservespillere. Men omvendt vil jeg ikke blive overrasket, hvis Harry alligevel stiller med en perlerække af førsteholdsspillere som fx Bale, Parker og Defoe.
 
God kamp til alle !
 
COYS!