Spurs-Milan Del 2, Forbudt for børn

Milan vandt senest Champions League i 2007

Onsdag aften kl. 2045 starter anden del af dramaet mod AC Milan. Første del var fantastisk, og blev af flere gamle Tottenham ikoner regnet for en af de største aftener i klubbens historie. Det, de færreste troede muligt, blev et faktum, og Spurs slog de tidligere syv-dobbelte vindere af Champions League/Europa Cup for Mesterhold på deres egen hjemmebane. Og det blev gjort med stil! Milan var udspillet i første halvleg, hvor kampen meget vel kunne have været afgjort. I anden halvleg pressede Milan på, men godt defensivt arbejde og flot kontraspil, sikrede Tottenham sig sejren. Kampen i Milan vil især blive husket for et svinsk frispark af Flamini og Gattusos tåbelige angreb på Tottenhams assistenttræner, Joe Jordan.
Faktum før de sidste 90 minutter (forhåbentligt ikke længere tid) er altså, at Spurs fører 1-0. Det betyder, at Milan skal frem og score! Det er altid et godt udgangspunkt mod et italiensk hold, der generelt har de defensive kvaliteter, som deres stærkeste våben.

Milan:
Selvom flere af Milans spillere enten har karantæne eller er udelukket for at spille Champions League for Milan i denne sæson, er det alligevel et stjernespækket hold, der møder op på White Hart Lane onsdag aften. Holdet ligger nummer et i Serie A, hvor de fejer stort set al modstand af vejen. AC Milan er traditionelt en af verdens største klubber, og der er på mange måder lagt op til en fantastisk aften i Nordlondon.

Den helt store stjerne i klubben er svenskeren Zlatan Ibrahimovich. Han er deres topscorer, og hans dagsform er ofte sammenfaldende med Milans generelle præstation. Han har været rigtig god for Milan i år, og kan være manden, der gør det onde ved Tottenhams svingende forsvar. Det interessante i relation til dette stærke offensive våben, er om forsyningslinjerne er tilstrækkelige. Og netop her er Milan ramt af uheldige omstændigheder. Indpiskeren Gattuso har karantæne, Kevin Prince-Boateng, som har gjort det rigtigt godt for Milan i år, blev skadet i weekendens kamp, og man har allerede anfører Ambrosini ude med en længerevarende skade. Til gengæld vil både Pato og Robinho være til rådighed, og vil med stor sandsynlighed være i Milans forreste kæde på onsdag.

Også midtbanespilleren Andrea Pirlo er skadet, hvilket er et stort tab for Milan. Den rutinerede landsholdsspiller har været ramt hårdt i år, og hans og Gattusos fravær kan betyde, at den aldrende Clarence Seedorf skal dække ind på den defensive midtbane. Dette skal ses i lyset af, at spillere som van Bommel og Cassano begge er udelukket fra at spille Champions League for Milan i år, som følge af optrædener for hhv. Bayern München og Sampdoria.

I forsvaret har Milan den 26-årige talentfulde Thiago Silva og den mere rutinerede Alessandro Nesta. Silva var i den første kamp rykket frem på den defensive midtbane, hvilket også kan blive tilfældet på onsdag. Han er dog mere i sit rette element i det centrale forsvar. I forsvaret vil vi desuden se den rutinerede, men efterhånden halvgamle (34) Gianluca Zambrotta, der dog kan få sit hyr med en ung hurtig fyr som Gareth Bale.

Samlet set er det altså et amputeret Milan hold – til trods for de mange stjerner. Jeg har været inde på et Milan forum og lure lidt, og der hersker da også generel pessimisme i forhold til returkampen. Flere spekulerer i at bringe Inzaghi i spil, som den rutinerede angriber, der kan stjæle et mål ud af ingenting samt den mere unge Alexander Merkel og den tjekkiske Jankulovski.
Det vil under alle omstændigheder være svært at gætte opstillingen, da Milan forventeligt kommer til at spille et par spillere ”out of position”.

Tottenham:
European nights på White Hart Lane er noget ganske specielt, og Spurs ser for første gang i lang tid ud til, at kunne stille med et hold i stærk opstilling. Bale er tilbage, og så tændt ud i de 20-25 minutter han fik i går. Modric har været tilbage i et par kampe, og ser rigtig stærk ud på midtbanen. Van der Vaart meldes klar efter en skade, og med netop de tre spillere løftes det generelle niveau fra godt til sublimt.
Det har dog været et par hårde uger for Spurs fans med et tåbeligt nederlag i Blackpool fulgt op af en ok præstation i Wolverhampton, hvor der endnu engang blev sovet igennem i forsvaret. Tottenham forsvaret er sårbart overfor høje indlæg, hvor Gomes er let at vælte, og hvor gennemsnitshøjden er et problem mod fysisk prægede hold. Der laves tåbelige straffespark, og der er tydelige problemer med placeringer i forsvaret. Det generelle niveau i Premier League ser ud til at være jævnet mere ud i forhold til tidligere, og Tottenham har fået at føle, at der ikke findes lette kampe i denne række.

Netop de defensive problemer kan blive Tottenhams problem på onsdag. Corluka er skadet, og Hutton skal vikariere. Hutton er god på sine bedste dage – og koster sejre på sine dårlige dage. Det samme kan siges om Ekotto, der dog er blandt de bedste backs i verden på sine gode dage. Men også han tager sig en offday ind i mellem. Gallas og Dawson fungerer fint sammen, hvor især Gallas siller sig ud med sin store rutine og sit overblik. Dawson træffer ikke altid de bedste beslutninger, men bliver bedre og bedre som tiden går.

Mange konstellationer har været afprøvet i Bales, Modrics og Van der Vaarts fravær på midtbanen, men nu ser alle ud til at være klar. Og så kan man lige lægge Lennon til, så har man en fantastisk midtbane, der kun mangler lidt fysik. Den kan både Palacios og Sandro levere. Det peger derfor på en 5-mands midtbane bestående af Modric, Palacios, Bale, Lennon og Van der Vaart.

I angrebet blev Crouch sparet mod Wolverhampton. Milan havde det virkelig svært mod den tårnhøje angriber, og meget peger på, at netop han kommer til at ligge alene på toppen med støtte fra den flyvende hollænder. Defoe kom godt nok i gang mod Wolves, men idet Tottenham har den fornødne hurtighed på kanterne, vil han nok blive foretrukket som evt. indskifter.

Kampen:
Hvordan udvikler kampen sig? Milan er den rutinerede part, der før har vendt nederlag til sejr. De har mange rutinerede spillere, og må forventes at spille med tålmodighed. De ved, at chancen nok skal byde sig, og jeg kan ikke huske en kamp uden chancer til modstanderne, når de spiller mod Tottenham! Og det VED Milan godt.

Redknapp har allerede bebudet offensivt spil, og det vil et kræsent hjemmepublikum da også forvente. Alle på tribunen vil have Inter kampen i hukommelsen, og offensivt spil vil derfor være forventningen.
Vi kan derfor forvente en kamp, hvor Spurs lægger pres, men hvor Milan vil forsøge at holde stand med henholdende spil og evt. tilkæmpe sig dødbolde. Jo længere tid der går før Spurs evt. scorer, jo bedre for Milan. Det vil være deres koncept. De ved godt, at de ikke kan løbe fra Spurs spillerne, og de vil gøre hvad de kan for at ødelægge Tottenhams offensiv. De ved også godt, at Spurs er et urutineret hold (aldersmæssigt), og de vil være klar til at straffe ungdommens naivitet.
På den anden side ved Redknapp og hans spillere også, at Milan kan sænkes med et hurtigt mål eller to. De ved, at de kan løbe fra Milan på kanterne, og at ingen kan nå op til Crouch i luften.
Det helt store spørgsmål er hvordan de to hold står rent mentalt. Tottenham er nu tynget af at være favoritter, og det bliver interessant at se, hvor nervøse de er på dagen.

Milan er et rutineret hold, men de har mange problemer med holdopstillingen. Ved at stille med et rutineret hold (Nesta, Inzaghi, Zambrotta, Seedorf, mv.) vil de måske have et mentalt overskud. Det kan få en betydning i et opgør som dette.

Men det bliver en stor aften på White Hart Lane! Der bliver en fantastisk stemning, og der skal lyde et kæmpe: ”god tur” til MH og Miguel04 med kæreste, som skal derover – vi er slet ikke misundelige…Vi andre vil sidde foran skærmen med store forventninger, og jeg ved med mig selv, at jeg vil føle fysisk ubehag, få trang til at drikke et par glas og ellers håbe på avancement. Dette er ikke aftenen hvor ungerne skal være længe oppe, eller hvor fruen skal snakke om hvornår havemøblerne skal ud…Føj hvor bliver det spændene!!

Opstilling:
Hvis jeg skulle vælge hold, ville jeg vælge følgende elleve mand:

Gomes, Hutton, Dawson, Gallas, Ekotto, Lennon, Modric, Palacios, Bale, Van der Vaart og Crouch

Bud på resultat: 1-1 (det bliver ALT ALT for spændene) men vi går videre!