Spurs - Hammers

Tre uundværlige point og revanche er på spil når Redknapp får besøg af sine gode venner fra West Ham.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tottenham – West Ham

Lørdagens tidlige kamp er lokalopgøret mellem Spurs og Hammers.

Der er et par ting som vi gerne skal have revancheret i den kamp. Først og fremmest er det nederlaget i den omvendte kamp. Selvom vi havde bolden to tredjedele af tiden spillede vi en frygtelig kamp og tabte fortjent. Eneste lyspunkt var at Arsenal samtidigt, og lige så fortjent, tabte hjemme til West Bromwich. 

Udenfor banen har vinterens tovtrækkeri over det olympiske stadion fyldt meget i medierne og på diverse fansites, men selvom meget grimt er blevet sagt og skrevet i den forbindelse, fornemmer man ikke at det har påvirket spillerne og på den måde ført til øget rivalisering.

Rivaliseringen mellem de to klubber er lidt ulige sammensat.

For Hammers-fansene er kampene mod Spurs sæsonens vigtigste derbyer, nu hvor der går årevis mellem opgørene mod Millwall, mens det for os Spurs supportere blot er endnu en kamp i kalenderen, de par gange om året vi møder West Ham. 

Af London klubberne er West Ham de absolut mindste af de store og de seneste sæsoner er de endda blevet overhalet af ubetydelige Fulham, og det behager dem ikke.

West Ham har en af Englands bedste talentfabrikker men evner ikke at holde på spillerne længe nok til at kunne spille med om trofæerne. Det ville utvivlsom have været en anden sag hvis stammen på holdet i dag havde heddet Rio Ferdinand, Glen Johnson, Michael Carrick, Frank Lampard, Joe Cole og Jermain Defoe.

I stedet må West Ham tage til takke med at sælge deres talenter kort tid efter deres gennembrud, og så ellers tage til takke med spillere som er blevet fravalgt af andre klubber.

Indenfor nyere tid har Spurs hentet spillere som Defoe og Carrick (begge i 2004), mens udsigtsløse spillere som Zamora og Keane er rejst den modsatte vej.

 

West Ham

West Ham har siden jul fået gang i deres sæson efter et bundelendigt efterår, og ligner nu en klub, som vil slutte i midten af tabellen frem for under nedrykningsstregen.

Det er dog primært hjemme på Upton Park at holdet henter sine point, og mon ikke de vil være yderst tilfredse hvis de kan klemme et enkelt point ud af kampen på lørdag.

The Hammers har dog ikke holdet til at ”parkere bussen” som så mange andre har haft held med mod Spurs. De har måske ikke mange spillere af højt internationalt niveau, men alle deres spillere er valgt fordi de kan spille fodbold og ikke bare kæmpe røven ud af bukserne og forsvare i 90 minutter. Når spillet fungerer er de en trussel mod alle hold, men når det ikke kører (som det meste af efteråret) ligner de et hold, der kunne have svært ved at holde sig i the Championship.

 

Tottenham

For Spurs er dette den blot tredje og sidste kamp i hele marts, inden en gigantisk april måned hvor kampprogrammet har lige dele kvantitet og kvalitet. Der er svært at sige hvor mange spillere vi har fået tilbage efter dette relative skåneprogram. Det er nær ved umuligt at få information om King, Woody, Kaboul, Huddlestone samt Hutton. Det er uvist om Gallas, Bale og Rafa er helt fitte.

Men selvom det endnu en gang er umuligt at gætte vores startopstilling, burde det være muligt at stille et hold af elleve spillere, som er friske og motiverede og som alle mand for mand er bedre end modstanderne.

Det kan ikke være undsluppet spillernes opmærksomhed at vi skal vinde kampen for stadig at være med i kampen om en top 4 placering, eller af de to nærmeste modstandere mødes søndag.

Champions League kan ikke længere sidde i benene, og mentalt burde vi også være kommet videre, selvom der jo er en lodtrækning fredag middag, som det nok kun er Ekotto der ikke snakker om, når spillerne mødes lørdag morgen.

 

Statistikken kan man sjældent bruge til meget, men vi har bestemt ikke noget West Ham kompleks på White Hart Lane, hvor vi ikke har tabt denne kamp i 12 år. I sidste sæson var det Modric og Defoe, som satte kasserne ind.

Opstillingerne 

Gomes

Corluka-Dawson-Bassong-Ekotto

Lennon-Sandro-Modric-Bale

Rafa-Defoe

vs. 

Ba-Cole 

Obinna-Hitzlsperger-Parker-Noble 

Bridge-Upson-Da Costa-Jacobsen 

Green  

 

Kampen

The Hammers bør stå godt til vores spillere.

Hvis Sandro kan fortsætte sit gode spil vil West Hams to vigtigste spillere og største skudtrusler, Hitzlsperger og Parker få det svært, og Dawson bør kontrollere Cole i luften. Offensivt vil hurtigheden og dybdeløbene fra Bale, Lennon, Rafa og Defoe være mere end modstanderne kan dæmme op for i en hel kamp. Af Hammers' forsvarere er Bridge den eneste med lidt tempo, men han har det med at blive fanget for langt fremme på banen. 

 

Hvis vi er instillede på at sætte os på spillet, have lidt tålmodighed og få pasningerne til at køre, så trævler vi også West Ham op og vinder kampen.

 

Resultat

2-0 (Mål af Defoe og Lennon)

 

COYS!!!

Flere jubelscener, tak!