Spurs - Aston Villa

Tottenham – Aston Villa

Efter lørdagens kampe er en sejr mod Aston Villa endnu vigtigere. Efter en sejr til Arsenal og et nederlag til Newcastle kan vi med en sejr bringe os op på fjerdepladsen, og tredje hvis Liverpool slår Chelsea søndag. Taber vi derimod bliver vi på femtepladsen og Arsenal er a-point med os, dog vil vi have en kamp i hånden.

 Af Filip

Spurs

Tre sejre i træk, og otte kampe uden nederlag er det der gør at vi ligepludselig, af mange, er favoritter til fjerdepladsen. Spillet har tit været rigtig godt, og selv de kampe hvor det ikke har været det bedste har vi trukket sejre hjem. Noget som kendetegner et rigtigt tophold. Noget andet rigtig vigtigt er at Lennon i sidste kamp også kom i gang. Holder han det niveau tør jeg godt sige at vi har Premier Leagues bedste midtbane.

Der er ikke så meget at sige om truppen, og derfor vil jeg i stedet fremvise noget statistik fra Premier League.

 

Mål:

VdV - 6 mål – 0,66 mål/kamp

Bale - 4 mål – 0,4 mål/kamp

Defoe - 4 mål – 0,5 mål/kamp

Adebayor - 3 mål – 0,38 mål/kamp

 

Assists:

Adebayor – 4 assists – 0,5 assist/kamp

Lennon – 2 assist – 0,4 assist/kamp

BAE – 2 assist – 0,2 assist/kamp

VdV 2 assist – 0,25 assist/kamp

 

Sidste eller næstsidste fod på bolden ved mål:

Vdv – 8 gange – 0,88 gang/kamp

Adebayor – 7 gange – 0,875 gang/kamp

Bale – 5 gange – 0,5 gang/kamp

Defoe – 4 gange – 0,5 gang/kamp

 

Med i denne statistik skal dog medregnes at Defoe har startet ude i halvdelen af de kampe han har spillet.

 

Villa

For to sæsoner siden kæmpede vi, blandt andre, med Aston Villa om fjerdepladsen, og adgang til Champions League. Siden dengang er der sket meget med begge hold. Vi har beholdt vores vigtigste spillere og fået hentet forstærkninger på de pladser som var nødvendige at hente forstærkninger på. Det modsatte kan man sige om Aston Villa. I 09/10 sæsonen hed stjernerne James Milner, Ashley Young, Stewart Downing og året før også Gareth Barry. De er alle væk og nu hedder de Darren Bent, Gabby Agbonlahor, Charles N'zogbia. Knap så skræmmende som for bare et par sæsoner siden. Dog har de unge talenter Albrighton, Delph, Delfouneso og Bannan slået igennem og kan blive guld værd for Villa i fremtiden.

På trods af den, på papiret, knapt så stærke trup, har de faktisk gjort det udmærket og ligger pt. på en niendeplads. Det store problem for Aston Villa er at de spiller for meget uafgjort, noget som deres træner Alex McLeish også har lagt mærke til.

Kombinationen Bent-Agbonlahor, Villas klart farligtste våben i denne sæson, kan meget vel blive ødelagt da Agbonlahor er tvivlsom. Noget som vil gøre Villa markant svagere.

Kampen

Det eneste spørgsmål er vel om VdV bliver klar til kampen. Gør han ikke det regner jeg med at vi stiller med Defoe der, påtrods af mange starter på bænken, scorer rigtig meget når han kommer ind.

Villas eneste chance vil, i mine øjne, være hvis de får Agbonlahor klar og derigennem kører nogle hurtige omstillinger. Derfor vil de gøre alt for at han bliver fit og bliver han det ikke 100% vil han nok spille alligevel.

 

Friedel

Walker-King-Kaboul-BAE

Lennon-Modric-Parker-Bale

Adebayor-Defoe

vs.

Agbonlahor-Bent-N'Zogbia

Petrov-Herd-Delph

Warnock-Collins-Dunne-Hutton

Given

 

Vi er et langt bedre hold en Aston Villa, og at de har tre spillere i truppen som vi ikke har kunne bruge understreger også bare, at kun en sejr tæller.

Resultat: 3-1

Defoe, Adebayor og Bale-Bent