OPTAKT: Watford - Tottenham

Watford v. Tottenham på Vicarage Road Stadium.
Kickoff 16:00 mandag d. 28 december. Kan ses på TV3+.
 
Form og tidligere møder

Sidste gang vi mødte Watford var i en venskabskamp d. 5 august 2012, hvor Defoe scorede kampens eneste mål.
Mange ting har dog ændret sig, deriblandt den venskabelige indstilling. 

Watford er for første gang siden 06-07 sæsonen med i Premier League. Dengang havde de Ashley Young på holdet, som senere skulle slå sine folder i Manchester United. Klubben endte sæsonen på en skuffende sidsteplads og blev relegeret. Der skulle gå 8 sæsoner før The Hornets igen blandede sig i landets bedste liga. Den tid er nu kommet og med nogle fornyeligt overraskende resultater, ser det ud som om de er kommet for at blive. Watford har i deres 18 kampe vundet 8, tabt 5 og spillet uafgjort 5 gange. I de sidste 5 kampe har de vundet 4 og spillet 1 uafgjort mod Chelsea -  hvilket bringer dem op på en 7. plads med 29 point.

Ud af Watfords trup er det spillerne Odion Ighalo og Troy Deeney, som har trukket flest overskrifter. Det er også de to der deler klubbens scoringstabel med respektable 13 mål i 18 kampe for Ighalo og 6 mål i 18 kampe for Deeney. Watford bruger en 4-4-2 formation, så vi kan forvente at se begge disse spillere teste vores forsvar. Ighalo er den næstmest scorende Premier League spiller i denne sæson, 2 mål efter Vardy.
Det er ikke disse to alene der bærer holdet, men en stærk mentalitet som har bredt sig i deres trup. De spiller aggressiv fodbold med masser af lange afleveringer og kontra muligheder – og når de kommer under pres er de eksperter i at sætte sig kompakt og forsvare, især i dødboldsituationer. Dette har de gjort med succes, indtil modstanderen blotter sig og så er Watford lynhurtige til at bringe deres individualister til chancer. Boldbesiddelse vil med andre ord ikke være så vigtig i kampen, som evnen til at konvertere chancer til mål og til at kvæle kampen.
 
Forventninger

Jeg forventer en kamp med en boldbesiddelse i vores favør. Og en kamp hvor vi skal bruge vores kreative spillere på kryds og tværs for at låse et stædigt Watford forsvar op. Jeg tror at vi får brug for de 11 skarpeste spillere på dagen, for at undgå fejl og farlige omstillinger. Og jeg regner med at Lloris skal diske op med en klasseredning eller to mod enten Ighalo eller Deeney.

Når det er sagt tror jeg at vi har det perfekte mandskab til opgaven;
ALDERWEIRELD, har været som en belgisk klippe i vores centrale forsvar – der vil uden tvivl blive brug for ham, det er umiddelbart også ham der står til at skulle dække Ighalo op.

LLORIS
, har med undtagelse af kampen mod Newcastle lavet den ene klasseredning efter den anden – noget jeg som sagt forudser at vi får brug for.

DIER, har vist sig at være en god spilfordeler og vil uden tvivl også få brug for sine defensive evner. Jeg tror som sagt at vi vil få svært ved at låse Watfords forsvar op, her kunne han med sit overblik blive afgørende i samarbejde med Alli, Dembele eller begge to.

Skader


Clinton og Pritchard er stadigvæk ude – begge med langsigtede skader.
 
Startopstilling

Jeg tror ikke der vil være de store ændringer i forhold til kampen mod Norwich. Jeg tror at vi med en tidlig føring, vil se nogle unge spillere komme på banen efter ca 60-70 minutters spilletid. Rose var ikke klar til sidste kamp, han vil sandsynligvis starte inde. Min startopstilling ser sådan ud;
 
                   Lloris
Walker – Toby – Jan – Rose
           Dier – Dembele
      Lamela – Alli – Eriksen
                     Kane
 
Jeg tror at vi vinder kampen 3-1. COYS!