OPTAKT: TOTTENHAM - SUNDERLAND

Tottenham - Sunderland
White Hart Lane
TV3+ og 6'eren.

Efter en dukkert i sidste kamp imod Leicester, der vanen tro havde det fornødne held, har Tottenham for alvor gjort det svært for sig selv, og formåede at tage point til alle andre nærmeste hold.

Der var faktisk flere positive ting at tage med fra kampen. Tottenhams spil fungerer generelt rigtig godt, og det er tydeligt at se at der er et koncept. Vi kom til ekstremt mange hjørnespark, hvilket bringer os til vores problem: Hvordan er det muligt at undgå at være tæt på at score på et hjørnespark, når man har 20 i løbet af en kamp?

Her til formiddag møder vi Sunderland, der har Tottenham-drengen Jermain Defoe up front, der i øvrigt scorede hattrick i deres seneste kamp, hvor de vandt 2-4 ude over Swansea.

Det er virkelig vigtigt at vinde den her kamp i dag. Bliver den tabt på samme måde som imod Leicester og Newcastle, så kan det betyde at Tottenham bliver overhælet indenom, og vi lige pludselig skal se og selv på en 7.-8. plads, hvilket jeg ikke synes passer til vores spilmæssige kvaliteter.

En af de store spørgsmål bliver om Dembele bliver klar. Det er som om, at i de perioder hvor Dembele kan spille på midtbanen, der får vi flere point end når han har været ude med skade eller halvskadet og på bænken.

Vi mødte faktisk Sunderland for næsten præcis et år siden på samme bane – d 17/1-2015, hvor resultatet blev 2-1 til os. Dengang var det en hvis Christian Eriksen, der var i topform og som elskede at sparke boldene ind, når der var mest behov for det. Denne scoring faldt i det 88. minut og betød at der kom 3 point ind på kontoen.

Nøglespillere:

Kane:
Når han ikke scorer, så kan det virke som et bjerg at få scoret. Han var ikke god imod Leicester og var aldrig rigtig nærgående. Det er altafgørende at få en pind eller to fra ham i dag.

Dembele:
Som skrevet længere oppe – han er med til at generere flere point til holdet. Hans glidende løb udenom en modstander er afgørende for ikke at tabe bolden underlige steder.

Lamela:
Hans energiniveau har sat en høj standard for holdet. Han løber frem og tilbage, tager ansvar og dribler. Jeg mangler lige de sidste 10% til han bliver helt fantastisk, fordi hvis han nu tilføjede 10 mål pr sæson til sit spil, så er det virkelig en stjernespiller i svøb.

Skader:
Mason, Pritchard, Fazio er stadig på skadeslisten.

Startopstilling:

                                   Lloris

Walker      Vertonghen     Alderweireld    Davies

                            Dier          All
i

            Lamela        Dembele     Eriksen

                                    Kane

Bud på resultat: 4-0