OPTAKT: Tottenham - Newcastle

 

Tottenham v. Newcastle.
Kampen spilles på White Hart Lane.

 

Kickoff: 17:00 søndag d. 13 december.

Kan ses på TV3+.

 

Form og tidligere møder


Efter sæsonens måske dårligste kamp ude mod WBA snuppede vi alligevel 1 point med hjem, og Spurs er dermed stadig ubesejrede siden 1. kamp foran søndagens opgør mod Newcastle. Det skulle umiddelbart være en rimelig overkommelig opgave med Newcastle på hjemmebane, men senest en sejr mod Liverpool på hjemmebane, så kan det blive sværere end vi tror. Lad os se lidt på statistikkerne foran opgøret.

Spurs er stadig ubesejrede siden åbningskampen mod United, og det kan derfor blive den 15. (!) kamp i streg uden nederlag. Det er det bedste siden marts 1985. Tottenham har kun 3 point op til 3. og 4. pladsen, men vi kan også lægge afstand til forfølgerne, da der også kun er 3 point ned til hele 3 hold. Det her er før runden går i gang. Det er dermed kun en sejr der tæller. Newcastle har omvendt muligheden for at spille sig over nedrykningsstregen, hvor de ligger lige med Bournemouth. Sidste gang Newcastle var forbi vandt Newcastle 2-1. Det var i øvrigt også efter en Euro League kamp (Asteras). Lad os dog håbe, at alle de sparede spillere er helt friske til kampen. Spurs fik kun 1 point i den seneste kamp, og der har også været mange uafgjorte i blandt de ubesejrede kampe, så den her kamp skal helst give 3 point, hvis vi vil op, hvor det virkelig er sjovt. Spurs spillede sig med en sejr mod Monaco videre som nr. 1 i Euro League, så lad os håbe det giver lidt selvtillid, og ikke den 3. uafgjorte i træk.

Vi skal dog ikke være sååå bange for Newcastle. De er nemlig ekstremt ringe på udebane. I de seneste 14 kampe har man kun vundet 1 kamp, og har en målscore på 5-35. Spurs har omvendt ikke tabt i de seneste 9 hjemme kampe (5 vundet og 4 uafgjort). De har lukket hele 16 mål ind i de seneste 5 udekampe alene. Det skal dog siges, at Newcastle har vundet de seneste 2 sæsoner på White Hart Lane – I husker sikkert det ekstremt hurtige udligningsmål, Newcastle lavede seneste sæson i deres 2-1 sejr. Hvis Newcastle vinder for 3. gang i træk, vil det være første gang siden 1911. Newcastle får dog ikke let ved at vinde, da Spurs kun har lukket 12 mål ind i denne sæson. Kun United er bedre på den front (10). Og Newcastle har kun scoret 3 mål i 7 udekampe i sæsonen. Hvis Newcaslte vinder, vil det være første gang de vinder 2 gange i træk siden november sidste år.

Forventningerne og key players

Jeg forventer en målrig kamp, hvor Newcastle bliver taberne. Udover ovenstående statistik har de lukket hele 30 mål ind, hvilket er højest i ligaen sammen med Bournemouth, som Spurs slog 5-1. Ingen af de seneste 18 kampe er endt uafgjort mellem de to hold på White Hart Lane, hvor Spurs har vundet 11 og Newcastle har vundet 7 (og de seneste 2 kampe). Det er altså siden 1995. Men hvem skal vi så sætte vores lid til i kampen?

 

Alli, den fantastiske unge knægt har, udover at være en af de bedste spillere i sæsonen, scoret 2 og lavet en assist i de seneste 4 kampe. Han fik også en pause mod Monaco i den seneste kamp, så hold øje med ham til kampen.

Lamela, scorede sit første hattrick for klubben mod Monaco på kun 37 minutter. Lamela har været fantastisk i det meste af sæsonen, og vi får endelig det store talent at se.


KANE, har scoret 8 mål i 15 kampe i denne sæson. Han scorede senest 2 gange mod West Ham. Jeg tror han banker i hvert fald 1 kasse ind mod Newcastle.

 

Skader

 

Mason, Pritchard, Fazio er stadig på skadeslisten. Dembele og Dier er tvivlsomme.


Startopstilling

Spurs havde sparet Kane, Allie, Eriksen, Walker, Rose, Vertonghen og Dembele til kampen mod Monaco. Jeg tror det bliver vores umiddelbart stærkeste 11’er, der starter kampen.

                   Lloris

Walker      Vertonghen     Alderweireld    Rose

 

            Dier          Alli

Lamela        Dembele     Eriksen

 

                      Kane

 

Jeg tror kampen ender 3-1 til Spurs. #COYS