Optakt Tottenham-Aston Villa

 Optakt Spurs-Villa

Lørdag kl 16 kommer de 5 dobbelte Liga cup vindere, 6 dobbelte engelske mestre og 7 dobbelte FA cup vindere, Aston Villa, på besøg på White Hart Lane. En af Englands mest traditionsrige klubber lægger vejen forbi det nordlige London, og på trods af en øjeblikkelig status som nr. 16 og med kun 3 points til nedrykningsstregen, skal vi ikke forvente en walk over, selvom det for en gang skyld kunne være rart at læne sig tilbage i sofaen(eller i sædet på WHL som undertegnede) med normal puls og tillid til vores midterforsvar.

Med hele 8 skader og masser af PL rutine ude (Sinclair, Hutton og Senderos) må man dog sige at Villa har ryggen mod muren. Men kampen for overlevelse i Premier League og avancement i FA cuppen tilbage at spille for (og en vis Mr. Sherwood), har tilsyneladende indgydet figtherhjerte og moral hos holdet fra Birmingham. Villas/Bentekes comeback i 3-3 kampen mod QPR er et udtryk for et Villa-hold, der ikke lægger sig ned, og netop Bentekes opadgående formkurve kan vise sig at blive en ubehagelig oplevelse for vores midterforsvar, uanset hvilken konstellation Pochettino viser sig at foretrække.

Og der er vel heller ingen grund til at the Villians skulle lægge sig – Villa og Tottenham har nøjagtig lige mange mål imod sig. 22 på hjemmebane og 23 på udebane. Havde Benteke ikke været skadet i starten af sæsonen og Kane stadig pudset Soldados støvler, havde det måske set anderledes ud…

Kampen bliver et gensyn med Tim Sherwood, som har indgydet moral og gung ho-spirit i truppen. Udover at påstå at han og Levy stadig er på talefod, havde han til Villas hjemmeside følgende taktiske overvejelser: "I'll be telling my boys to go out there and get everything they possibly can. We're going there to win. "We're still hungry and fighting for our lives. We will treat every game the same no matter who it's against - we will be going for wins."

Spillere, der er værd at holde øje med hos Aston Villa, vil selvfølgelig være Christian Benteke, der er tilbage i den form, der satte Premier League på red alert sidste sæson og efterhånden er blevet fast inventar på et forrygende belgisk landshold.

Fabian Delph er endeligt ovre sit brækkede ben fra for to sæsoner siden, og den 25 årige anfører er en glimrende og bevægelig tekniker, der har et rigtig godt blik for spillet og ikke er bange for at trykke af udefra.

Jack Grealish må siges at være et hot prospect. Endnu engang viste Sherwood at han ikke tillægger mere kendte navne nævneværdig betydning i forhold til at sætte sin startopstilling, da han tildelte den irske U21 landsholdsspiller spilletid mod QPR. Boldsøgende, aggressiv og med to hurtige fødder skal han holdes øje med hvis han får lov at betræde de hellige strå på WHL.

For Tottenham er kampen endnu en must win hvis vores forhåbninger om andet end en ærefuld 5-6 plads skal kunne indfries. Vores sæson hidtil har efter denne skribents opfattelse været lige nøjagtig så succesfuld som vi kunne håbe på. Kombinationen af ny træner, nyt koncept og spillere, der pludselig ikke kunne bruges og placerede sig selv i kategorien dead wood, har givet op- og nedture.

Men Pochettino har efterhånden fundet sin stamme på holdet, og pres- og kombinationsspillet kan på de dage hvor det sidder, få os helt op i det positive røde felt. Problemet har desværre været at få spillet et forsvar sammen foran Lloris. Vi bliver nødt til at erkende at vores franske landsholdsmålmand har været MoM alt for mange gange i denne sæson, og havde det ikke været for ham og det fighterhjerte resten af holdet trods alt er gået ind til kampene med, havde vi haft 8-10 points færre.

Lloris er desværre stadig knæskadet efter hans sammenstød med Walker (der paradoksalt nok er skadet i anklen), så Vorm vogter sandsynligvis buret lørdag eftermiddag.

Hos Tottenham ligner Bentaleb mere og mere en fremtidig spilfordeler hos os. Han har en ekstrem god evne til at holde spillet i gang og orienterer sig sindssygt godt i forhold til spilmuligheder inden han får bolden i fødderne. Han mangler bare den helt ideelle makker på midten (som åbenbart hverken er Capoue, Stambouli eller Paulinho) og Mason fylder ikke helt nok endnu.

Eric Dier startede som lyn og torden med 2 scoringer i de første tre kampe i den hvide trøje. Det var som højre back, og det håber jeg også at han får lov at spille på lørdag. Han er faktisk temmelig hurtig og har vænnet sig hurtigt til fysikken i PL, men også han mangler en rutineret fyr ved siden af sig – en, der vel og mærke ikke er ligeså error prone som Verthongen, som er den sidste nøglespiller, der får et par ord med på vejen.

Desværre har Verthongen af uransagelige årsager formået at spille sig ned på et niveau, der ikke hører til i PL. Konstante fejlplaceringer, mangelfuld kommunikation og ansvarstagen samt en overtændthed, som kunne have givet røde kort undervejs, er ikke ok for en belgisk landsholdsspiller. Måske Fazio skal ind og holde ham i ørene…!?

Mulige (forhåbentlige) opstillinger:

Aston Villa:

Guzan, Bacuna, Vlaar, Clark, Richardson, Cleverley, Delph (c), Sanchez, Grealish, Agbonlahor, Benteke

Spurs:

Vorm, Dier, Fazio, Verthongen (c), Rose, Bentaleb, Mason, Eriksen, Chadli, Townsend, Kane

Resultat:

2-1

Kane og Chadli

Benteke

COYS