Optakt: Swansea - Tottenham

www.premierleague.com

Swansea – Tottenham Hotspur
Kickoff 17.00 søndag d. 4. oktober.

Så er det tid til kamp igen. Denne søndag er modstanderen Swansea, som efterhånden har etableret sig til et rigtig fint Premier League hold. De driller ofte de store hold, som da de fx vandt 2-1 over Manchester United tilbage i august. Vi har derimod en god statistik mod svanerne. Hvis man kigger helt tilbage til 1930’erne og frem til nu, har vi mødt Swansea 36 gange. 23 af kampene er endt med en sejr til os, hvor 7 er endt med Swansea sejr og 6 er endt uafgjort. Måldifferencen hedder 77-37 til os, hvilket giver at vi har scoret 2.14 mål per kamp, modsat Swanseas 1.03 mål pr. kamp. Hvis man kigger på Swansea efter de rykkede op i Premier League i 2011, har vi spillet 8 kampe imod dem. 7 kampe er vundet af os, mens en enkelt er endt uafgjort. Kampene plejer at være målrige, og kun i to tilfælde er en kamp mellem Spurs og Swansea siden 2011 sluttet med færre end 2 mål. Hvis man kigger på Swanseas hjemmebanestatistik er den faktisk ganske flot. I de seneste 10 kampe i alle turneringer og venskabskampe på Liberty Stadium har Swansea kun tabt én kamp til Manchester City. Ellers har de præsteret at få point eller vinde over hold som Manchester United, Everton, Mönchengladbach. Vores udebanestatistik er knap så prangende. I de seneste 10 kampe i alle turneringer og venskabskampe, har vi kun vundet 4. Heriblandt er hold som Sidney FC, Malaysian XI og Sunderland – altså hold vi SKAL slå. Til sidst kigger jeg på holdenes form i Premier League. Her har vi faktisk den bedste form, sammen med West Ham. 11 point i de seneste 5 kampe. Swansea har derimod kun fået 5 point i de seneste 5 kampe i Premier Leauge, og har kun 13. bedste form.

Forventningerne:

Jeg forventer en kamp, hvor begge hold gerne vil have bolden meget. Swansea er rigtig dygtige til at spille flot fodbold. Jeg tror og håber på et flot spillet fodboldkamp, med mange flotte angreb. Man kan frygte at begge hold, ikke vil kunne nedbryde hinandens forsvar. Både Swansea og Spurs har været dygtige til at lukke ned i forsvaret, men begge hold har også haft en smule svært ved at score mål. Men når kampene mellem Spurs og Swansea plejer at være garant for mål, så er jeg sikker på at vi nok skal få dem igen i aften.

Key-players:

Lamela: Endelig(!) synes tingene at gå Lamelas vej. Han spiller med selvtillid og lykkedes med flere ting end tidligere. Han har været kampafgørende i de seneste kampe, så selvfølgelig er han værd at holde øje med igen i dag. Han bliver selv ved med at sige, at vi endnu ikke har set det bedste fra ham. Jeg glæder mig til at se hvad han kan drive det til.

Alli/Dier kombinationen: De to unge knægte bliver ved med at imponere mig, og de skaber noget energi og dynamik på midtbanen som jeg har savnet. Deres samarbejde med fungere rigtig fint, og deres fordeling og balance med hinanden, ser meget, meget lovende ud! Om nogle kan de meget vel blive en fremragende duo på det engelske landshold.

Eriksen: Hans betydning for holdet er ikke til diskussion. Han er med afstand den offensiv spiller med det bedste blik for spillet, og den bedste spilforståelse hos Spurs. Når Eriksen er i topform, er han blandt de bedste, og vil kunne begå sig som en keyplayer på de fleste store hold.

Gomis/Ayew: Swansea har i 7 kampe, scoret 8 mål I Premier League. 7 Af disse mål kommer fra enten Gomis (4) eller Ayew (3), hvilket må siges at være godkendt – alligevel har ingen af dem scoret i liga sammenhæng siden Swansea vandt 2-1 over United d. 30. august.

Skader:

Moussa Dembélé er ved at være sin ankelskade kvit, og forventes at være på bænken.

Nabil Bentaleb er endnu ude med en ankelskade. Forventes at være klar i løbet af oktober.

Ryan Mason er ude med en knæskade. Forventes også at være klar i løbet af oktober.

Alex Pritchard er ude med den ankel skade, som han pådrog sig under U21 EM i sommer. Tvivlsomt hvornår han er tilbage.

Danny Rose pådrog sig en håndskade i kampen mod Monaco. Tvivlsomt hvornår han er tilbage.

Heung-Min Son er ude med en fodskade, som han fik i kampen mod City. Kan forhåbentlig være klar i løbet af oktober, men det er tvivlsomt.

Startopstilling:
Her er mit bud på startopstillingen.

               Lloris (C)

Walker - Jan - Toby - Davies

              Alli - Dier

  Lamela - Eriksen - Chadli

                 Kane

 

Jeg tror kampen ender 1-3. #COYS