OPTAKT: SAINTS - SPURS

Southampton v. Tottenham

St. Mary's Stadium.

Kickoff 16:00 lørdag d. 19 december.
Kan ses på 6'eren.

Form og tidligere møder

Mauricio Pochettino og hans spillere drager på lørdag imod St. Mary's for at møde hans tidligere klub Southampton. 

Med 5 vundne runder, 6 uafgjorte og 5 tabte har So'ton kæmpet sig op på en 12 plads i ligaen. Det står i stærk kontrast til sidste år hvor de sluttede på en 7. plads. Dengang havde de heller ikke nogen god sæsonstart, så lad os håbe at kampen på lørdag ikke bliver noget vendepunkt.

So'ton mødte vi sidste gang i April i et 2-2 opgør, men skruer vi tiden lidt længere tilbage – nemlig til oktober 2014, afgjorde Christian Eriksen kampen med hans scoring til 1-0 i 40' min. I alt har vi mødt So'ton 76 gange og 35 gange er vi løbet med sejren – So'ton har vundet 23 og 18 har været uafgjort.
Med den statistik ser det jo lyst ud, men så stopper optimismen også.

Ronald Koeman som afløste Pochettino i sommeren 2014, har både været træner for Feyenoord og Valencia – og selv om han mistede nogle af hans stjernespillere det første år; Lallana, Shaw, Lovren og Lambert. Så har han den samme gode mavefornemmelse, som man må sige at Pochettino besidder. Koeman har efterfølgende købt Graziano Pelle som på nuværende tidspunkt har scoret 9 mål, sammenlagt i alle konkurrencer. En anden farlig spiller der er bragt ind af Koeman er Sadio Mane som har scoret 13 gange i hans So'ton karriere – senest imod Liverpool da de tabte 1-6.

Så selv om resultaterne måske ikke viser det, skal vi have stor respekt for hvad Koeman kan præstere, især foran et hjemmepublikum der hungrer efter sejr og bæredygtig fodbold.

 

Forventninger

Jeg forventer at vi får en kamp med to hold, der begge gerne vil være i besiddelse. Jeg regner med at Koeman stiller stærkeste formation og går efter en sejr. Der kan ske utrolig meget i sådan en match, begge mandskaber er unge og hårdtarbejdende (So'ton 6. yngste PL trup) – og det kan måske give noget nervøsitet i første halvleg. Men når der kommer ro på spillet, tror jeg at vi ser en afspejling af klubbernes position i ligaen. Jeg forventer at Pochettino har spillerne helt klar og de vil med garanti være ude efter hævn, ovenpå vores nederlag til Newcastle.
Jeg forventer at vores pasningsspil vil være hurtigt henover midten, med mulighed for masser af farlige løb på kanterne af Rose, Walker, Lamela og Son eller Eriksen. Derudover er Dembele tilbage og han vil helt klart have en stor rolle i boks-til-boks spillet.
De tre vigtigste spillere i denne kamp, er i mine øjne;

DEMBELE, vil formentligt få en position i vores offensiv – han vil dog klart være farligst når han modtager bolden på den defensive midt og bygger spillet op i dybden.
Kort sagt: boldsikkerhed og besiddelse på midtbanen.

KANE, havde ikke den bedste kamp imod Newcastle og jeg tror helt sikkert han vil gå efter at få scoret nogle mål. Hans indstilling denne sæson har været fantastisk og jeg tror han vil være en del af fundamentet for sejr.

LAMELA, den storspillende argentiner vil helt sikkert forsøge at følge op, på sin imponerende præstation imod Monaco. Hans arbejdsrate og kampånd kan også være vigtig i en kamp mod et ungt og velspillende So'ton.

Skader

I øjeblikket er Mason og Pritchard begge ude med ankelskader.
Dembele fik en lille knæskade imod West Brom og Clinton døjer lidt med knæet, men de forventes at være klar. (Muligvis også Mason). 

 

Startopstilling

Jeg forventer en stort set uforandret Spurs side, her er mit bud:

                   Lloris

 Walker – Toby – Jan – Rose

                Dier – Alli

  Lamela – Dembele - Eriksen

                     Kane
 

Jeg tror at vi vinder kampen 3-2. #COYS