OPTAKT: Leicester-Tottenham

Leicester v. Tottenham på King Power Stadium.
Kickoff 20:45 onsdag d. 20 januar. Kan ses på 6'eren.
 
Form og tidligere møder

For 3 gang i kalenderåret 2016, møder vi Claudio Ranieri og the Foxes. Denne gang på King Power Stadium i FA Cuppens 3 spillerunde.
De to tidligere møder har været præget af højt tempo, nervepirrende omstillingsspil og to uforløsende resultater. I den første FA Cup kamp spillede vi 2-2, et par dage senere tabte vi 0-1 til dem i the Prem og nu drejer det sig om det tredje møde på kort tid.
Kampene imod the Foxes er en udmærket målestok for vores præstationer i denne sæson, da det nok ikke er alle der havde forudset at Leicester og Tottenham skulle ligge på henholdsvis 2. og 4. pladsen i Premier league tabellen på dette tidspunkt. Vi har på samme måde også spillet rimeligt lige op med dem i vores interne opgør. Der har ikke været de store differencer, men vi mangler stadig at slå dem. Det skal i dag vise sig om Mauricio Pochettino har fundet nøglen, som kan låse Leicester forsvaret op og og sende os videre i turneringen. Det forventes ikke at Ranieri stiller med sine 11 bedste spillere, men selvom vi kan forvente en smule rotation i deres opstilling, skal vi ikke glemme at de på en god dag kan spille lige op med os, også uden Vardy eller Mahrez.

Ser man på tingene i et større perspektiv, har Leicester spillet mod Tottenham 105 gange siden 1914 – 51 kampe har ført til sejer for Spurs, 34 til nederlag og kun 20 gange har vi spillet uafgjort.
 

Forventninger

Det er på forhånd forventet at både Pochettino og Ranieri vil rotere i mandskabet. Leicester viste som sagt at de kan spille uden Mahrez og Vardy og det kunne meget vel være tænkeligt, at de begge starter ude i dag. På samme tid kan vi se frem til at opleve nogle unge spillere uden så meget erfaring. Carroll har kæmpet sig ind på førsteholdet, Onomah var med i første FA kamp mod Leicester og Winks var på bænken.
Hvorvidt Kane starter ude i dag tvivler jeg på, det ville undre mig hvis man ikke forsøgte at kapitalisere og gå efter videre deltagelse i Cuppen. Skulle det ske at han starter ude, kan vi formentligt kan se frem til en aften med Son eller Chadli i angriber-rollen.
I forhold til mandskabet i aften, tror jeg at Pochettino tager kampen i aften meget alvorligt, men fordi vi allerede lørdag skal møde Crystal Palace, vil han være nødsaget til at tænke ud af boksen mht. opstillingen og hvilke ind/ud-skiftninger der skal foretages.
Vi skal fremhæve nogle spillere op til kampen - og i dag falder valget på TRIPPIER; Han lavede en forrygende præstation i den sidste kamp og var med i afstemningen til MOTM. Hans hurtige sprint op af højrekanten, kombineret med hans overblik og afleveringer til vores spillere i boksen, har vist sig at være et farligt værktøj imod vores modstandere. Han besidder nogle af de samme kvaliteter som Walker, men har skabt sit eget navn her i klubben med en række gode præstationer.
DIER; Forventes at skulle spille med Carroll på den centrale defensive midtbane. Han har fået spilletid i Premier league i denne sæson og har kvitteret med mål. Han kan dog se frem til at tilbringe mere tid på bænken, nu da Dembele er tilbage fra sin skade. Han kunne være ude på at bevise sit værd i dag. Wimmer; Havde også en rigtig fin kamp imod Leicester i den første FA kamp, han connectede fint med Alderweireld og så bomstærk ud på sin position – vi håber han får chancen igen i dag.
 
Skader

Clinton N'jie. Alex Pritchard og Ryan Mason er skadede og vil ikke være til rådighed.
 
Startopstilling

Jeg tror at vi vil se lidt af det hele i aften, der vil være spillere som Kane og Lloris, som næsten bliver nødt til at spille hvis vi skal vinde kampen. På andre positioner vil vi nok se noget rotation – Trippier, Wimmer, Carroll – måske endda Onomah, kunne blive brugt i dag.
Det kunne blive en blandet landhandel, men vi har et kvalificeret bud.

                           Lloris
 
Trippier - Alderweireld - Wimmer - Rose

                      Dier - Carroll

              Onomah - Alli - Eriksen

                             Kane
 
Jeg tror at vi vinder kampen 0-1. COYS!