OPTAKT: Everton - Tottenham

www.premierleague.com

Everton - Tottenham
Goodison Park
D. 03/01-16, kl. 17.00
TV3 Sport 2.

Så blev nytåret skudt ind, og kalenderen siger 2016 i stedet for 2015, men hvilket år 2015 har været for Tottenham. 2015 har for alvor været året, hvor Tottenham med Pochettino i front har genopbygget en tro på fremtiden. I sidste kamp mødte Tottenham de formstærke oprykkere fra Watford, hvor tilskuerne leverede en intensiv stemning. Heldet var for alvor med os, da vi først kunne se en bold være et par centimeter fra at bringe Watford foran i det 88. minut, for angrebet efter at se Son bringe os afgørende foran på et mål, der burde være annulleret for offside. Alt det her er fortid. halvdelen af sæsonen er overstået, og Tottenham har med 35 point lagt sig solidt på den Champions League givende 4. plads. Den første kamp i det nye år er på Goodison Park, hvor Everton byder op til dans. I efterårets hjemmekamp imod Everton blev det 0-0, men dengang var opstillingen også noget anderledes, end hvad vi kan forvente os af denne kamp. Alli havde ikke brudt igennem på førsteholdet endnu, Lamela havde ikke hævet sit niveau og sad på bænken, Eriksen var skadet, Dier så rystende usikker ud på den defensive midt og Son var Leverkusenspiller.

Mange ting har ændret sig siden da.

 

Forventninger:
Scenen er sat. Hvor gode er vi? Er vi titelaspiranter? Er vi et top4 hold? Spiller vi over evne og bør i virkeligheden satse på kvalifikation til Europa League? Vi kan for alvor få besvaret nogle af de spørgsmål i denne kamp. Everton har tabt de sidste to hjemmekampe imod henholdsvis Leicester og sidst i kampen imod Stoke, der var ren kamikazefodbold og som endte med en 3-4 sejr til Stoke. Nøglen til kampen er Tottenhams defensiv. Lukaku har aldrig set bedre ud, og med Deulofeu som arkitekten bag mange af målene, skal vi for alvor få fuldstændig styr på de defensive pligter, som hidtil i sæsonen har været en af vores forcer.

 

Omvendt er vores offensiv rigtig spændende. Everton har lukket 7 mål ind i de sidste 2 hjemmekampe. Everton har faktisk kun haft ET – ET!!!!! – cleansheet på hjemmebane denne sæson.

 

Nøglen til denne kamp bliver altså en kompakt defensiv, og hvor vi udnytter de offensive chancer, der kommer til at være i kampen. Alli og Eriksen skal finde de små huller, imens Kane og Lamela skal sparke dem ind.

Desværre er Dembele ude med en skade. Dembele villet have spillet en nøglerolle i kampen. Med hans dominerende midtbanespil, hvor han ikke har et eneste boldtab, ville han kunne gøre en forskel. I stedet må vi forvente at Carroll starter inde på den plads, da jeg tvivler på

Pochettino rykker Alli ned på center midt for at starte inde med Son – selvom det ville være en anderledes spændende og offensiv opstilling, forventer jeg at Pochettino kører den sikre stil.

 

Nøglespillere:
Kane: Harry Kane skal sparke den ind. Efter at have set lidt små-rusten ud imod Watford, er det vigtigt at han får scoret imod Everton. Chancerne skal nok komme, og det er helt afgørende vi scorer – og dertil er Harry Kane en vigtig del.

Lloris: Lloris så rystende usikker ud imod Watford. Jeg kan ikke mindes en kamp, hvor jeg synes at han har set så svag ud i Tottenhamtrøjen. Alle indlæg var farlige, og han gik ofte helt galt af den, når han skulle ud og bokse den væk. Han er nøglen til kampen. En god præstation fra hans side af, hvor han fungerer som shortstopper er vigtig – men det vigtigste er, at han kan styre det luftrum imod en hovedstærk Lukaku, der får indlæg fra Deulofeu.

Eriksen: Eriksens præstationer har i denne sæson været mere middelmådige end vi har været vant til i de sidste to sæsoner. Det er vigtigt at han finder sit kampafgørende niveau tilbage. Han er ikke lige så farlig ude foran feltet, og han er på en af de sidste mandater til startopstillingen. En Eriksen i topform kan være vigtig i morgendagens kamp – og en Eriksen med selvtillid vil i den grad lune.

 

Skader:
Mason, Dembele, N’jie og Pritchard.

 

Startopstilling:

 

                   Lloris

 

Walker – Toby – Jan – Rose

 

           Dier – Carroll

 

    Lamela – Alli - Eriksen

 

                   Kane

 

Hvad bliver resultatet så? Jeg satser på at vi vinder 2-1. Hvis det sker, så er det en helt afgørende sejr. Come On You Spurs!