Optakt: Dortmund - Tottenham

White Hart Danes

Dortmund - Tottenham
BVB Stadion, Dortrmund
Europa League
D. 10.03, kl. 19.00, 6'eren.

Pochettino's betydende kamp nr. 100!

Bundesligaens nr. 2 møder Premier Leagues nr. 2.

Nu bliver det for alvor spændende! Efter gruppespillet 'hurtig' var overstået, og kampene mod Fiorentina gik uden de store problemer, er det nu for alvor tid til at prøve kræfterne af, mod et af, denne gang mod et af topholdene i Tyskland.

Lodtrækningen kunne have været bedre, men vil man nå til tops, skal man også slå nogle af de bedste. Det får Tottenham nu muligheden for.

Med blot tre nederlag i 25 Bundesliga kampe må man sige at Dortmund for alvor er på vej tilbage.

Efter flere flotte sæsoner med Jürngen Klopp gik det i Klopp's sidste sæson i klubben helt galt (2014/15) og Dortmund endte som nr. 7. Nu har de på vej tilbage til toppen under Thomas Tuchel.

Der venter også Tottenham noget af en oplevelse, når de træder ind på BVB Stadion og den berygtede 'Gule mur', formentlig og forhåbentlig giver den fuld gas! For Tottenham's skyld må de selvfølgelig gerne dæmpe sig når kampen først er igang.

Tottenham og Dortmund har aldrig spillet mod hinanden i en betydningsfuld kamp før. De har dog mødtes i venskabskampe. Tager man udgangspunkt i dem, så står Tottenham godt. I 1950 bankede Tottenham Dortmund 4-0, og året efter vandt Tottenham igen over Dortmund, denne gang 'kun' 2-1. I august, 2006, spillede klubberne 1-1, og i 2008 vant Tottenham 3-0.

Tottenham har dog haft mindre ubehagelige oplevelser på tysk grund før. I 1995 tabte Tottenham 8-0 til FC Köln i UEFA Intertoto Cup.

Tottenham's rekord i UEFA turneringer mod tyske hold ser ud som følgende:
Vundet: 9, uafgjort: 2, tabt: 5.
Hjemme: Vundet: 6, uafgjort: 1, tabt 0
Ude: Vundet: 3, uafgjort: 1, tabt: 5.

Alt det statistik betyder selvfølgelig meget lidt i forhold til aftenens kamp. Tottenham møder et hold, der under Klopp, spillede en stil som Tottenham kender ganske godt, med et meget højt genpres. Selvom Klopp ikke længere er manager i Dortmund, er de stadig et hold der gerne vil frem over stepperne. Dortmund's manager, Thomas Tuchel har da også udtalt at han forventer at kampen bliver "a fast-paced game" - hvilket også er at forvente, når Dortmund har typer som Marco Reus og Pierre-Emerick Aubameyang.

Heldigvis for Tottenham, der søndag møder Aston Villa, er turen til Dortmund ikke særlig lang.
Dortmund er blot ca. 500 km. væk, og med en forventet flyve tid på 1 time og 10 min. er det ikke den værste rejse man kan komme ud for.

Skader og karantæner:
Alli (karantæne)
Clinton N'jie
Jan Vertonghen
Danny Rose
Eric Dier (spares)

*Hvis Ben Davies får et gult kort i kampen, vil han have karantæne til returopgøret i London.

Mulig opstilling:

                               Lloris

Trippier - Alderweireld - Wimmer - Davies

                      Bentaleb - Mason

                  Son - Carroll - Chadli

                                 Kane