Optakt: Chelsea-Tottenham

Chelsea holdbillede

Så er det ved at ske igen…den gamle velkendte følelse for en gammel Tottenham fan. Sæsonen begynder langsomt at fade ud. OK, der er stadig noget at spille for, hvilket der ikke var for bare få sæsoner siden, men det begynder at se lidt kedeligt ud.

Champions League eventyret er slut for denne gang, og spillerne står i kø for at fortælle, at de gerne vil prøve det igen. Nu er sagen bare den, at Spurs ikke længere selv kan afgøre det! Manchester City er 4 point foran, og Tottenham skal møde Chelsea, Manchester City og Liverpool på udebane! Opgaven er ikke umulig, men der skal sandsynligvis lidt af et mirakel til før Champions League finder vej til N17 i næste sæson.
 
Den første af de store opgaver venter allerede lørdag aften, når Spurs skal til Stamford Bridge. Kravet for at top-4 håbet skal bevares er efter alt at dømme en sejr, men vi skal helt tilbage til februar 1990 for at finde den seneste Tottenham sejr ude mod Chelsea. I hele Premier Leagues levetid har Tottenham altså ikke vundet på Stamford Bridge!!
 
Chelsea:
De blåklædte fra den mere fashionable bydel Fulham har haft en mærkelig sæson. De lagde ud som lyn og torden og mesterskabet lignede fra starten en selvfølgelighed. Dernæst fulgte en nedtur af de helt store, hvor mesterskab, Champions League og pokal blev smidt væk. I vinterpausen købte klubben den farverige forsvarsspiller David Luiz og angriberen Fernando Torres. Førstnævnte har vist lovende takter, men Torres længe har lignet et fejlkøb.
Omstændighederne har dog ændret sig de seneste uger, og Chelsea er på mærkværdig vis tilbage i mesterskabskampen. De er 6 point efter de røde djævle fra Manchester, som de endda selv skal møde. Chelsea har derfor lige så hårdt brug for de tre point som Tottenham. Og så fik Torres hul på bylden i den seneste kamp mod West Ham, så det er bestemt et hold i medgang Tottenham skal møde.
 
Hvis man skal pege på Chelseas stærke og svage punkter, vil jeg fremhæve følgende:
 
Stærke sider:
Fysisk godt hold, der ”står godt” på banen. De har en af verdens bedste målmænd, holdet er proppet med store navne, der alle har masser af erfaring med store kampe. Chelsea har den mest erfarne trup i hele ligaen, hvilket ofte er synonymt med succes i de store ligaer i Europa. Deres midtbane er rigtig kompakt, og deres varemærke har typisk været kontrol over den centrale del af banen.
 
Svage sider:
Holdet består af aldrene spillere, der trods erfaring, ikke besidder tidligere tiders hurtighed. Chelsea har tydelige problemer med ”at passe” Torres og Drogba ind på samme hold. Det kan give lidt spændinger i truppen. Lampard og Terry er stadig sikre valg på holdet, men har mistet styrke. Alderen begynder at trykke, og selv de fortsat leverer i mange kampe, er der udfald i deres præstationer.
 
Hvordan skal de slås:
Hvis Chelsea får lov til at styre den centrale del af banen, bliver det svært. Det peger på en kompakt Tottenham midtbane – eventuelt bestående af fem mand (4-5-1 formation). Sandro ligner i den sammenhæng en vigtig brik. På denne midtbane kan hurtige kanter som Lennon og Bale gøre livet surt for et hold, der helst vil holde spillet inde centralt. Med Modrics kreativitet og Van der Vaarts fandenivoldskhed kan Chelseas forsvar måske rystes.
 
I forsvaret er det vigtigt at man er fokuseret. Tottenham har tendens til ”at bakke”når man bliver for presset, og det vil være livsfarligt mod et fysisk stærkt hold. Nøglen vil være at erobre bolden og sætte tempo på. Chelsea skal ikke gives tid til at spille den rundt – for så taber vi!
 
Og så skal Chelsea rystes tidligt i kampen! Det har flere hold gjort i denne sæson, og det kan de ikke li´.
 
Og slutteligt kræver det, at personlige fejl holdes helt i bund. Gomes må ikke droppe, der må ikke smides dumme bolde væk i opspillet, når vi samtidig har mange folk foran bolden, og så skal forsvaret undgå dumme fejl og placeringsmæssige dumheder. Og ja – vi skal sgu score på de chancer i får! Dem får man sjældent mange af på Stamford Bridge!
 
Tottenham
Der er fem kampe tilbage i denne sæson, og der er nu spillerne skal lægge handling bag deres ord. Men hvordan kommer vi til at stille op?
 
Målmanden giver vist sig selv, men forsvaret er skadesramt. Ekotto fik en forstrækning mod WBA, og må sandsynligvis sidde udenfor. Det åbenlyse valg er Bale, idet han er den enste ”naturlige ventre back” vi har tilbage. På højre back pladsen er der flere muligheder. Den fysisk stærke Kaboul, der egentlig er en central spiller, eller den mere langsomme, men naturlige højre back, Corluka. Mit bud skal være, at Redknapp går efter Kaboul, da han giver det bedste ”air-cover” over for fx Drogba, Terry m.fl. I det centrale forsvar er det svært at se ud over Gallas og Dawson.
 
På midtbanen tror jeg på en løsning med fem mand. Lennon på højre, Modric på ventre (med mulighed for overlap af Bale), Sandro og Huddlestone central samt Van der Vaart i en offensiv rolle. En sådan midtbanen bør kunne hamle op med et fysisk Chelsea hold. Hvis Harry spiller 4-4-2 vil man gøre forsvaret mere sårbart, idet Sandro så vil ligge alene som ”cover” for forsvaret. Vi så mod Milan på udebane, hvordan det kan gøres, og vi kan gøre det igen.
 
Helt fremme må det blive Crouch eller Pavlyuchenko. Defoe kan ikke spille deroppe alene, og jeg hælder til, at Redknapp vælger Crouch på grund af han samspil med Van der Vaart, og de chancer der vil opstå i den forbindelse.
Opstilling:
Gomes, Kaboul, Gallas, Dawson, Bale, Lennon, Sandro, Huddlestone, Modric, Van der Vaart, Crouch
 
Resultat:
Vi SKAL vinde.....