Manchester Utd Vs. Tottenham

 

Efter en lang sommer uden Premier League fodbold, skal Tottenham nu endelig i aktion igen, efter at kampen mod Everton i sidste uge blev aflyst. Og det er bestemt en hård start, idet der lægges ud med en udekamp mod mesterskabsfavoritterne fra Manchester United, der allerede har lagt ud med sæsonens første trofæ (Charity Shield) og en sejr i ligaens første kamp.
 

Optakten er skrevet af Lasse Sand

Mandagens modstander
Manchester United behøver næppe den store præsentation. Det er en af verdens største klubber, der med 12 engelske mesterskaber, to Champions League titler og fire FA Cups de seneste 19 år, er blandt verdens absolut mest succesfulde klubber. Hertil skal lægges, at Manchester United ikke har været ude af Premier Leagues top-3 siden 1991, og har været i syv store finaler som taber. Det er således på alle måder et hold, der er vant til at vinde og have succes, som Spurs skal op imod mandag aften.
Der er dog forskel på dét United hold, der har vundet en del de seneste sæsoner, og det hold Tottenham skal møde i sæsonens første kamp. For det første har klubben skiftet ud på centrale pladser. Målmand Van der Saar og midtbanegeneralen, Paul Scholes, har lagt støvlerne på hylden, hvor kun førstnævnte er blevet erstattet. Og erstatningen på målmandspladsen er i øvrigt en 20-årig talentfuld keeper fra Spanien, der har haft en noget svingende start på sin karriere hos de røde djævle. For det andet er Manchester United hårdt ramt af skader til centrale spillere, idet anfører Nemanja VIdic og Rio Ferdinand begge er ude med skader. Dermed er United tvunget til at spille med et meget ungt og urutineret centerforsvar, selvom man ikke skal tage fejl af, at Ferguson naturligvis råder over særdeles talentfulde erstatninger på samtlige pladser. Og med savnet af en decideret styrmand på midtbanen, vil det samlet set være et svækket United hold, der løber ind på drømmenes teater mandag aften ved 21-tiden.
Manchester United har gjort et par gode sommerindkøb i kraft af den hurtige wing, Ashley Young samt forsvarsspilleren, Phil Jones. Begge spillere må man forvente at se i aktion mandag aften, hvor især sidstnævnte har vist sig at være et glimrende indkøb.
Set ud fra et dansk perspektiv kunne det være interessant at se den danske landsholdsmålmand, Anders Lindegaard i aktion. Men det vil næppe være sandsynligt, da United har betalt i underkanten af 20 mio. £ for De Gea, og derfor ikke vil blive ”sat af” efter blot et par dårlige kampe.
Tottenham
Der er sædvanen tro masser af rygter og mystik omkring Spurs på denne tid af året. Køb og salg af spillere trækker ud til sidste øjeblik, og det er svært at forudsige, hvordan den endelige trup ser ud når vi går ind i september. Det var derfor med stor spænding, at Tottenham fans gik til kampen mod Hearts i torsdags, hvor man ville få et billede af den aktuelle stemning i truppen. Og det var på alle måder gode tegn og positivitet, der mødte os fans, selvom vi nok må indrømme, at sejren over Hearts skete på en ufattelig billig baggrund. Men faktum er trods alt, at begge angribere og begge wings kom på tavlen, og dermed har skudt sæsonen i gang med en selvtillid. Især var det vigtigt at få Defoe i gang, og han spillede i øvrigt en rigtig god kamp. Bemærkelsesværdigt var det at alle formodede salgsprospekter som Bentley, Crouch, Palacios, Jenas, Bassong og Modric ikke fik spilletid, og dermed ikke er spærret for en eventuel kommende klub. Disse spillere vil dog være i spil til mandagens kamp, selvom det for nogles vedkommende vil være mere teoretisk end realistisk. Mere bemærkelsesværdigt var det, at en spiller som Krancjar fik fuld spilletid. Det kan være et tegn på, at han rent faktisk bliver i klubben, og kan samtidig være et tegn på, at Modric alligevel sælges med kæmpe fortjeneste i slutningen af transfervinduet.
Der spekuleres p.t. meget i , hvem der kommer til Tottenham inden 1. september. En hel del tyder på, at både Adebayor og Diarra hentes til klubben, hvilket må betegnes som substantielle forstærkninger i såvel angrebet som på midtbanen. Inden mandagens kamp kan begge være offentliggjort, men lad os lige holde fast i, at der fortsat ikke er nogen aftaler på plads. Det er dog ikke sandsynligt, at nogen af de to (hvis de altså kommer) får mulighed for at spille på mandag.
Kampen
Historien taler sit klare sprog. Manchester United Har ikke tabt til Tottenham på hjemmebane siden december måned 1989, og har generelt haft et godt tag på Spurs. Selvom det kun er statistik viser erfaringen alligevel, at sådanne forhold kan have en psykologisk indvirkning på kampen. Dette så man sidste gang Spurs mødte et urutineret United hold på Old Trafford. Det var i Carling Cuppen i 2009, hvor et ungt urutineret United hold vandt 2-0 over et temmelig stærkt Tottenham hold. Kampen vil være de unge spilleres mulighed for at vise deres værd, og det skal Tottenham spillerne være særdeles opmærksomme på.
På den anden side vil kampen også være Tottenham spillernes mulighed for at sige sig frem for Redknapp og for eventuelle købere. Med den mulige tilgang af Adebayor og Diarra er der nogen der skal vise, at de stadig skal være med, ligesom fx Krancjar og Crouch vil vise, at de er et aktiv for både Spurs og for potentielle bejlere.
Man må forudse en kamp hvor Redknapp vil øjne chancen for at bryde endnu en kedelig rekord, og han vil helt sikkert forsøge at få en fantastisk start på sæsonen. Vi vil derfor få et angrebslystent Spurs hold at se, der vil forsøge at udnytte den manglende rutine i Uniteds forsvar. Fra United kan man forvente et vanligt tålmodigt spillende hold, der vil vente på, at chancen som sædvanligt vil komme, og at kampen kan vindes med de vanlige dyder.
Kampen vil blive spillet i et fantastisk ramme med over 70.000 tilskuere, og er Manchester Uniteds første hjemmekamp i år – ligesom det er Tottenhams første kamp i Premier League i denne sæson. Der er derfor lagt op til et brag af en kamp, som nok allermest vil være en kamp, som ingen af holdene ønsker at tabe.
Sandsynlig opstilling:
Gomes, Corluka, Dawson, Kaboul, Ekotto, Lennon, Modric, Huddlestone, Bale, Van der Vaart, Defoe
Bud på resultat: 1-1