Liverpool-Tottenham

I et spinkelt håb om, at nogen stadig gider læse sæsonens optakter, gøres hermed et forsøg på at skabe bare en smule interesse omkring kampen mod Liverpool. Denne kamp så fra starten af sæsonen ud til at blive en, der kunne afgøre Champions League. I stedet er det af flere britiske medier døbt til opgøret om at undgå femte pladsen...

Selvransagelse eller "back to normal"

Det er den tid på året, hvor der kigges tilbage. Gik det som forventet? Hvad var godt og hvad var skidt? Hvem skal ind og hvem skal ud - og skal træneren har sparket...

Man kan naturligvis anskue Tottenham i mange perspektiver, men jeg har valgt to mulige synsvinkler, på det der er sket for Spurs gennem de seneste to sæsoner.

1) Tottenham har en kanontrup, der burde kunne spille med om mesterskabet. Harry Redknapp (og klubledelsen) har misset en gylden mulighed og der skal ske noget nyt.

2) Tottenham har en fornuftig trup, men overpræsterede i sidste sæson. Dette skyldes Harrys fortjeneste og hans fantastiske lederevner. I år et Spurs faldet tilbage til normalen, og klubben har haft en super sæson i Champions League.

Ser man Tottenham gennem det første perspektiv, må man virkelig klandre klubben for ikke at smede mens jernet er varmt! Ved juletid lå holdet med helt i top, og man kunne have forstærket sig i januer vinduet.
Harry Redknapps prioriteter i årets første måneder har været skæv, og der blev fokuseret alt for meget på en turnering, der alligevel ikke kunne vindes.
Med de fantastiske spillere i truppen burde Harry have fået meget mere ud af det, og han har vist, at han ikke længere er manden, der kan tage klubben til "the next level".

Ser man derimod klubben gennem det andet perspektiv, kan man se et andet billede. Harry har formået at få en flok middelmådige spillere, garneret med et par stjerner til at præstere mere end man kan forvente. I sidste sæson var Modric den eneste rigtige stjerne og Harry fik det bedste ud af spillere som Defoe, Crouch, Huddlestone osv. Vi må bare erkende, at klubben ikke har ressourcer til at betale lønninger for de allerbedste spillere, og det er derfor naturligt, at klubbenkun ligger i sub-toppen

I må alle gøre op med jer selv, hvad I synes er rigtigt, og sandheden kan naturligvis aldrig ses fra en vinkel alene...faktum er dog, at Tottenham er gået fuldstændig i stå de seneste par måneder, og at sæsonen er feset helt ud.

Liverpool

I morgen skal Spurs til Liverpool. En kamp som vi historisk set taber. Og det er der meget, der tyder på, også vil ske i morgen. Liverpool fik ny manager omkring jul, og har lavet et par magiske indkøb. Liverpool ligner igen dét hold, de engang var, og er på alle måder forårets hold. Liverpool er en ressourcestærk klub, og man kan argumentere for, at det bare var et spørgsmål om tid, før de kom tilbage.

Især Luis Suarez har set fantastisk ud. Sammen med Dirk Kuyt arbedjer han utrætteligt, og der er virkelig kommet gang i målscoringen hos Liverpool.

Successen har fået Liverpool til at forlænge med Dalglish, og flere britiske medier peger på på Liverpool som seriøs mesterskabskandidat indenfor en sæson eller to.

Kampen

Det store spørgsmål er hvordan kampen bliver. Som fodboldverdenen har udviklet sig, er Euro League blevet en belastning. Liverpool nedprioriterede den tydeligvis i denne sæson, og vores egen manager har tilmed udtalt, at disse torsdags kampe er uønskede. Er dette kampen om at undgå Euro League? Er denne turnering vigtig for at tiltrække nye spillere...næppe. Vil to to klubber stille med et stærkt hold i turneringen, hvis de søndagen efter har en stor kamp i Premier League...næppe.
Når det er sagt tror jeg, at både Harry og Kenny ønsker en sejr i morgen, men der vil næppe blive grædt voldsomme tårer, hvis Euro League glipper.

Jeg tror Liverpool vinder kampen, og napper den Euro plads...til gengæld tror jeg Harry bliver "straffet" med, at Tottenham kvalificerer sig via fair play regnskabet...det ligger Tottenham nemlig til lige nu...

Opstilling: Who cares...

God kamp til alle!! COYS